L'estudi World Cities: Mapping the Pathways to Success, impulsat per la consultora immobiliària JLL, situa Barcelona entre les ciutats amb més atractiu immobiliari, destacant-la per "la seva influència a nivell mundial". Madrid també ha rebut un reconeixement per ser de les ciutats que ha experimentat el creixement més ràpid en termes d'inversió immobiliària durant els últims deu anys. 

Barcelona, un dels mercats més estables

L'estudi enmarca Barcelona en el grup de ciutats que presenten els mercats immobiliaris més estables, principalment per la seva ubicació estratègica per la presa de decisions transnacionals, els esdeveniments culturals i el comerç. 

A més, la consultora JLL destaca la capital catalana pel seu atractiu turístic, cultural i empresarial. L'estudi destaca que és la quarta ciutat europea que reb més turistes, i per tant està entre les 10 ciutats preferides quan una marca ha de triar on ubicar-se. 

Un últim atractiu per Barcelona és la previsió de creixement de rendes d'oficines, que JLL en preveu un creixement anual del 3,1% entre el 2018 i el 2021. 

Madrid també agrada

Segons JLL, Madrid destaca per les "sòlidas infraestructures, connectivitat global, gran número de conferències i convenciones internacionals i per una reputació sòlida". A més, la capital espanyola se situa entre les 10 ciutats preferides per les marques comercials per ubicar-se.