Barcelona serà la seu, l'any 2020, d'un fòrum d'abast mundial que indagarà en l'impacte socioeconòmic de la revolució digital. Així s'ha anunciat aquest dilluns a Madrid, on els responsables de la iniciativa, el Ministeri d'Economia i Empresa i Mobile World Capital a través de l'entitat conjunta Digital Future Society, han explicat que l'objectiu de la cimera és buscar el compromís públic i privat per "avançar en una millor governança del futur digital i construir, així, una societat més inclusiva, equitativa i sostenible".

La presentació ha reunit més de 170 experts en tecnologia, així com acadèmics, executius de grans corporacions i responsables polítics com la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño.

En concret, i segons han explicat els responsables de Digital Future Society, el fòrum del 2020 a Barcelona servirà per plantejar com abordar una nova regulació per "garantir els drets i obligacions" de la ciutadania en l'àmbit de la privacitat i gestió de dades.

També es debatrà la manera com "combatre" els múltiples vessants de la bretxa digital i la "conflictivitat" associada a l'ètica en l'àmbit tecnològic –com ara la presa de decisions que fa la intel·ligència artificial, per exemple.