La junta d'Accionistes del Banco Mediolanum ha acordat aquest divendres traslladar el seu domicili social de Barcelona a València. L'entitat bancària ho ha fet per garantir els interessos dels seus clients, mantenir la normalitat i assegurar un "marc estable" per al desenvolupament de la seva activitat sota la supervisió del Banc Central Europeu (BCE)

El canvi de seu social no implica el trasllat dels seus centres operatius ni tampoc dels seus empleats, que seguiran treballant a Catalunya. Segons l'entitat bancària, la decisió s'ha pres seguint uns criteris "estrictament econòmics i comercials". El seu conseller delegat, Vittorio Colussi, ha afirmat que el canvi de seu "no suposarà cap canvi en el servei ni en l'atenció als seus clients, inclosos els residents a Catalunya". 

L'entitat ha augmentat un 6,6% el seu patrimoni gestionat el 2016, superant els 1329,8 milions d'euros, a Catalunya. Una xifra que consolida la comunitat autònoma catalana al capdavant el volum gestionat i en clients. 

Banco Mediolanum se suma al Banc Sabadell, que també ha canviat la seva seu de Barcelona a Alacant, i a Caixabank, que es reunirà aquest divendres per estudiar un possible trasllat del seu domicili social.