La banca ha començat la jornada a la borsa amb grans guanys, i ha arribat a recuperar 4.000 milions d'euros en borsa aquest matí, després que ahir el Tribunal Suprem reculés pel que fa a l'impost de les hipoteques, decidint finalment que el continuarien pagant els clients i no els bancs. Davant d'això, Pedro Sánchez ha comparegut avui i ha assegurat que si el poder judicial "aporta seguretat jurídica" a la societat, ho farà l'executiu, i modificarà la llei per tal que "mai més sigui el client qui hagi de fer-se càrrec d'aquest impost, sinó que sigui la banca". 

Aquest revés per part del govern espanyol ha comportat que els bancs espanyols frenessin de cop les pujades a la borsa, que tot i que celebren que no hi hagi retroactivitat, estan notant desacceleracions en les seves cotitzacions. Després que Sánchez digués que "ens assegurarem que els ciutadans no s'hagin de fer mai més càrrec d'aquest impost", les accions de les entitats han començat a frenar el creixement. 

El Banc Sabadell, d'una banda, ha moderat el seu creixement fins a un 2%, Bankia no arribava al 1,5% i la resta es movien entre el 2% i el 3%. Aquestes xifres contrasten amb els avenços del principi de la jornada, prèvies a les declaracions de Sánchez, en què les accions del Sabadell es disparaven fins a un 13%. El seguien Bankia i CaixaBank, amb pujades que superaven el 6% a l'inici de la jornada. Per últim, el Santander, BBVA i Bankinter creixien a ritmes del 5%. 

Amb tot, l'Ibex ha aconseguit no ser del tot arrossegat, i a les 14.30 hores del migdia continua creixent a ritmes de l'1,6%, principalment impulsat per Inditex, que s'ha disparat a borsa després de llançar-se al mercat online de 106 països més. Així, Inditex i també Gamesa han passat per davant dels bancs en els seus augments a l'Ibex. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat