La cúpula de Banc Sabadell s'ha desplaçat a Londres amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions de l'entitat a l'emblemàtic edifici Leadenhall Building, en ple cor de la City. Tot just després de celebrar un consell d'administració, la delegació del Sabadell s'ha reunit amb els consellers de TSB, el banc britànic que va adquirira l'agost del 2015, i ha mantingut també trobades amb clients, mitjans de comunicació i agents institucionals i econòmics britànics. Entre aquests destaquen el secretari d'Economia i Hisenda del Regne Unit, Simon Kirby; l'ambaixador espanyol al Regne Unit, l'exministre Federico Trillo, i la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté.

Amb la seva decisió de celebrar el consell d'administració a Londres, la direcció del Sabadell visualitza el seu compromís amb el projecte TSB, ara que el Regne Unit ha votat a favor del Brexit i existeix una gran incertesa sobre l'impacte que la sortida del país de la UE pot tenir en l'economia i les empreses del país.

"Tot va segons el calendari previst"

El president del banc català, Josep Oliu, ha valorat positivament l'expansió de Banc Sabadell al Regne Unit. "Tot va segons el calendari previst", ha assegurat en referència a l'adquisició del 100% de TSB. Pel que fa a la possible afectació que el vot favorable al 'Brexit' pugui tenir sobre l'activitat del banc, Oliu ha assegurat que "no ha alentit en res l'activitat comercial" tot i que ha admès que "comença un període d'incertesa addicional", ja que "ningú sap què és el 'brexit'".

En qualsevol cas, el president del Banc Sabadell ha volgut reiterar que l'entitat catalana "és un banc domèstic" i que, per tant, el vot favorable a sortir de la UE "no afecta" les seves operacions. Preguntat també per si les aspiracions independentistes han afectat negativament les operacions del Banc Sabadell al Regne Unit, Oliu ha assegurat que el banc "es percep com una marca anglesa" i que per tant "no desperta cap incertesa" en aquest sentit.

Sobre l'estratègia de Banc Sabadell a Regne Unit, Oliu ha indicat que l'objectiu ara és "acabar el desenvolupament de la plataforma tecnològica" de TSB i que l'any vinent es portarà a terme la migració de dades. Una migració que segons ha detallat implica un projecte ambiciós que involucra més de 1.600 enginyers i que en un any ja ha acumulat més de dos milions d'hores de treball.

"Un dels bancs més competitius d'Espanya"

D'altra banda, Oliu també ha recordat que la crisi financera "va copejar tots els bancs a Espanya a causa dels negocis relacionats amb el sector immobiliari", però que el Sabadell va aprofitar l'oportunitat per duplicar la seva mida durant els anys posteriors a la crisi incorporant cinc entitats: Banc CAM, el negoci de Lloyds Bank a Espanya, la xarxa d'oficines de Caixa Penedès a Catalunya i Aragó, Banc Gallec i, més recentment, el britànic TSB.

Més concretament, aquesta darrera incorporació va consolidar la internacionalització del banc que va veure com les accions a l'estranger creixien d'un 5% a un 22%. Els 39.712 milions d'euros d'actius, els 30.542 milions en crèdits i els 35.025 milions en dipòsits que gestiona TSB suposen el 19% dels actius.

En aquest sentit, Oliu considera que Banc Sabadell és "un banc projectat cap al futur", que "és el que compta més", alhora que s'ha mostrat orgullós del seu patrimoni i d'haver-se convertit "en un dels bancs més competitius d'Espanya".