En el seu habitual estil agressiu, el president de l'Argentina, Javier Milei, s'ha negat a disculpar-se per les seves declaracions contra el president espanyol, Pedro Sánchez, i la seva dona, Begoña Gómez. És més, el polític d'extrema dreta ha escalat la situació posicionant-se com a víctima del govern espanyol i sostenint que Sánchez “treballa alineat amb el kirchnerisme”. “No li demanaré disculpes des de cap punt de vista... Si jo vaig ser l'agredit”, ha sostingut el president argentí en una entrevista al canal Todo Noticias (TN). 

Milei va participar en un acte del partit d'extrema dreta Vox, on va titllar de “mala mena” Sánchez i va acusar de “corrupta” la seva dona, Begoña Gómez. Com era d'esperar, aquestes declaracions van encendre La Moncloa, que va cridar a consultes la seva ambaixadora a Buenos Aires, María Jesús Alonso, i posteriorment va convocar l'ambaixador argentí a Madrid, Roberto Bosch, mentre que l'Executiu argentí va repetir en diversos àmbits que era Espanya qui havia de demanar disculpes pels atacs contra Milei. 

“(Pedro Sánchez) És tan covard que va necessitar enviar-me a pegar per dones. És una mica de covardia ferotge”, ha afirmat Milei en la seva darrera entrevista, fent referència al fet que la vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz; i la de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, han criticat les seves declaracions. 

La teoria de Milei 

El president argentí s'espolsa tota culpa i assenyala possibles conspiracions contra ell com les responsables d'aquesta crisi diplomàtica. “El que està passant a Espanya no és independent de les accions del kirchnerisme aquí. (L'acció a Espanya) Està promoguda des del kirchnerisme aquí. Està coordinat amb el kirchnerisme”, ha sostingut. El líder de La Libertad Avanza (ultradreta) va insistir en la idea que l'ala del peronisme vinculada a l'exmandatari ja mort Néstor Kirchner (2003-2007); la seva dona, la dues vegades presidenta Cristina Fernández (2007-2015); i Alberto Fernández està relacionada amb la reacció de l'executiu de Sánchez a les seves declaracions a l'esdeveniment de diumenge.

“Alberto és assessor de Sánchez”, ha dit el president argentí, que també ha comentat que el cap del govern espanyol “està utilitzant políticament” aquesta crisi “perquè té problemes a Espanya i necessita polaritzar”, mentre s'alinea amb el kirchnerisme “per sabotejar” el govern. Tot i l'incident desfermat aquest cap de setmana, Milei manté la intenció de tornar al juny a Espanya, on rebrà un premi de l'entitat liberal Juan de Mariana.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!