Representants de les empreses més importants de Barcelona s'han reunit avui a Londres amb inversors britànics en motiu de la primera jornada del Barcelona London Day, organitzada per Banc Sabadell i l'associació Barcelona Global, i titulada Barcelona: an opportunity to invest. Aquesta jornada té l'objectiu de potenciar la marca Barcelona al Regne Unit i de fomentar la inversió britànica a la ciutat.

El director general adjunt de Banc Sabadell, José Nieto, i el conseller delegat de Barcelona Global, Pau Guardans, han donat la benvinguda a la trobada, que ha comptat amb les intervencions del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i del president de Puig, Marc Puig.

"La història de Banc Sabadell està fortament vinculada amb el món dels negocis a Barcelona i amb el procés de creixement i transformació dut a terme per la ciutat ", ha asseverat Oliu en la seva intervenció, durant la qual ha compartit amb els assistents les característiques de la ciutat de Barcelona i dels seus negocis en relació amb Banc Sabadell. "El procés d'internacionalització de l'economia que s'ha produït a Barcelona, i a Espanya com a conjunt, ha requerit de serveis financers, i és aquí on la indústria bancària ha jugat un paper fonamental”. Oliu ha acabat subratllant que Barcelona seguirà tenint "com sempre, el suport i el compromís de Banc Sabadell".

La jornada ha seguit després amb quatre sessions temàtiques paral·leles sobre el mercat immobiliari i turístic, sobre ciència biomèdica, sobre tecnologia i startups, i sobre l’empremta ecològica de la indústria global.

L'escenari de trobada ha estat el Leadenhall Building, edifici conegut popularment com el ratllador de formatge, on Banc Sabadell té la seva oficina britànica des del 2016, quan es va traslladar des de la Sabadell House -la seva seu històrica a la ciutat- al cor de la City.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat