Avancar, la companyia de lloguer de cotxes, deixarà d'operar a Barcelona a partir del proper 28 de febrer, en ple auge del carsharing. Així ho ha fet saber als seus socis a través d'un correu electrònic, just un any després que tanqués la seva activitat a la ciutat de Madrid. La notícia ha arribat per sorpresa als seus clients, ja que, d'aquesta manera, Avancar deixarà de tenir cap tipus de presència a Espanya. L'empresa portava 15 anys operant a Barcelona, des del 2004. 

Segons al·leguen fonts de la companyia a El Nacional, "el mercat està creixent molt a Londres i a París, i a Barcelona no té la sortida esperada", motiu pel qual "l'empresa es vol centrar en els mercats que funcionen". És, segons apunta Avancar, "una decisió totalment empresarial".  

L'empresa de 'carsharing' ha comunicat als seus clients que se'ls farà un reembossament al llarg de les properes setmanes a tots aquells socis que hagin pagat la seva quota anual, i Avancar ja serà història a la capital catalana a partir de la mitjanit del 28 de febrer del 2019, moment en què ja no es podrà reservar cap vehicle. Tot i aquest missatge als socis, Avancar no ha emès encara cap comunicat ni ha actualitzat la notícia a la seva pàgina web. De totes maneres, l'empresa assegura que "les reserves posteriors al 28 de febrer seran reembossades". 

Compartir el vehicle a Barcelona

El carsharing o el cotxe compartit és un moviment en auge, que s'ha fet gran amb l'arribada de les start-ups i que pretén fer del vehicle un mercat més sostenible. Grans ciutats europees tenen el carsharing molt arrelat al modus vivendi dels seus habitants, i Catalunya i Espanya no en són una excepció. Tot i la marxa d'Avancar, el mercat del carsharing a Barcelona està més viu que mai. Les principals competidores d'Avancar a la capital catalana en són moltes: Drivy, Bluemove, SocialCar... només en són algunes. Com el carsharing, el motosharing és també un moviment en auge. Noms com Ecooltra, Scoot, Muving o Yego són ja un constant a les carreteres catalanes. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat