L'Audiència Provincial de Madrid ha ordenat tornar a obrir les investigacions contra l'exvicepresident del govern espanyol, Rodrigo Rato, per blanqueig de capitals, considerant que ha intentat defraudar l'Hisenda Pública amb societats domiciliades a l'estranger. En la Sala s'ha tractat dos casos. El primer, que té relació amb l'època on Rato va ser ministre d'economia (1996-2004), s'ha considerat que els indicis aportats per l'Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil no són suficient reveladors per declarar que l'exministre ha comès un delicte ni tampoc aclaren si "la seva posició privilegi en nombroses empreses públiques" va influir alhora d'anomenar els seus presidents. 

En el segon, i segons el criteri de la Sala, si que existeixen prou indicis per entendre que Rato va utilitzar les societats Vivaway i Kradonara per defraudar l'Hisenda Pública mitjançant les societats esmentades per enviar diners que estaven ocults al fisc. En aquest cas, l'Audiència Provincial ha considerat que la conducta de l'exministre d'economia pot ser constitutiva d'un delicte de blanqueig de capitals i per això ha instat al jutge instructor, Antonio Serrano-Arnal, a dur a terme les diligències pertinents. 

Tot i les diferències entre els els magistrats i el Tribunal, la Sala no s'ha pronunciat sobre si s'ha d'investigar amb una cas a part l'activitat d'aquestes societats, ja què això és una decisió que correspon al jutge instructor, Serrano-Arnal, tot i que han recordat que el Tribunal "ja es va pronunciar sobre l'encert d'investigar els casos en peces separades".