El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha instat al diàleg amb el govern espanyol i al retorn a la declaració de Pedralbes. "Ens reafirmem com a govern de Catalunya en la voluntat de reprendre el camí del diàleg i de la declaració de Pedralbes", ha assegurat durant el sopar de Foment del Treball pels Premis Ferrer Salat. Aragonès, a qui el president Torra ha delegat les seves funcions després de decidir no assistir a l'acte per l'arraconament de la Moncloa, ha fet el discurs en representació de la Generalitat. 

Aragonès ha recordat que aquest sopar, que la patronal celebra cada any, l'any passat va ser just després de la declaració de Pedralbes, en què el govern català i l'espanyol agafaven el compromís del diàleg i la negociació. "Fa un any veníem de fer la declaració de Pedralbes", ha explicat Aragonès, "i un any després encara hi ha molt per fer, i estem en una situació més vulnerable. La sentència ha evidenciat la necessitat de la política per a la resolució dels conflictes, que si no es cronifiquen, i això no és bo per a ningú", ha lamentat.

Tot això ho ha dit davant de la titular d'Economia, Nadia Calviño, a qui Pedro Sánchez ha delegat les seves funcions i també de la ministra de Justícia, Margarita Robles, i la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, a qui ha instat a reprendre la línia de fa un any, tot i les confiances mermades. 

En aquest sentit, Aragonès ha asseverat: "Estem disposats a una nova etapa de diàleg i negociació, més enllà dels debats econòmics com els pressupostos pel 2020 de la Generalitat, que estic segur que aprovarem i seran bons pressupostos, hem d’anar cap a l’estabilitat política de Catalunya", assegura. "Aquest es el nostre compromís, i no podíem deixar de dir-ho en un dia com avui, amb la oportunitat que ens dona Foment del Treball d’estar en un sopar amb representants del govern espanyol".

A banda de les declaracions polítiques, el vicepresident i conseller d'Economia ha lloat la marxa de l'economia catalana assegurant que "cal afrontar debats cabdals que ens han de posicionar a nivell internacional, com la gestió de les infraestructures amb la fi dels peatges a Catalunya, els Jocs Olímpics d’Hivern, potenciar més la recerca i desenvolupament, donar suport a les nostres start-ups, etcètera", alhora que ha recordat que encara hi ha tasques pendents, com "l'atur de llarga durada, que és encara molt alt".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat