El gegant de la informàtica Apple ha confirmat avui que les deficiències en seguretat que s’han detectat recentment en microprocessadors instal·lats a milions d’ordinadors de tot el món també afecten els seus dispositius, i asseguren que ja estan preparant proteccions per posar remei a la situació.

Apple ha admès al comunicat oficial que tots els sistemes Mac i dispositius amb iOS estan exposats a aquestes fallades de seguretat, “tot i que de moment no hi ha coneixement d’atacs que estiguin afectant els nostres clients”.

Spectre i Meltdown, els defectes

Segons la cadena pública britànica BBC, s’han detectat dos defectes: Spectre i Meltdown. Meltdown afecta els ordinadors portàtils, els de taula i servidors d’Internet amb microxips d’Intel. Spectre, en canvi, tindria un abast més gran, ja que afecta xips de telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors amb processadors Intel, ARM i AMD.

Intel també respon

Intel és la companyia al centre de la polèmica, la qual ja va assegurar que aquest problema involucrava diversos subministradors, no només ells.

Avui, Intel ha assegurat que segons uns estudis fets per diverses companyies, “molts tipus de dispositius són susceptibles de veure’s afectats per aquestes vulnerabilitats”.

La companyia també ha assegurat que “es compromet a proporcionar màxima seguretat als seus productes i clients, i que està col·laborant amb moltes altres companyies tecnològiques per desenvolupar una solució al problema immediatament”.

Ja hi ha proteccions disponibles

Apple, per la seva banda, ha assegurat que ja hi ha proteccions i actualitzacions disponibles per a iOS11.2, macOS 10.13.2 i tyOS 11.2. Ha assegurat també que durant els propers dies continuaran facilitant pedaços per cobrir tota la seva gama de productes.