El president d'AC Hotels by Marriott, Antonio Catalán, va defensar aquest dimecres que els hotels comptin amb plantilles estables i no "sacrifiquin el personal" per guanyar més. En aquest cas, ell assegura que preferiria "guanyar menys". El també fundador de la cadena NH Hotels, qui ha recalcat que a la seva cadena hotelera "tothom és fix", va recordar que els empresaris tenen la responsabilitat de generar "més i millor ocupació", assegurant que és dels que opinen que "no s'hi val tot".

Català va criticar la reforma laboral del PP: "no pot ser cafè per a tothom" i ha posat com a exemple que s'externalitzi el servei de les cambreres de pis, empitjorant les condicions d'aquestes treballadores. "Nosaltres no externalitzem els pisos. No es pot pagar tres o quatre euros per habitació; acceptar això suposa un deteriorament del producte i de la imatge", va opinar. "Avui puc acomiadar pagant 20 dies per any i començar a subcontractar. És el que fan els que exploten les cambreres de pis, i ho dic amb totes les lletres: exploten", va declarar amb fermesa.

Durant la seva intervenció en el Fòrum Lidera Málaga, va indicar que els treballadors han d'estar "ben pagats" i va posar com a exemple l'AC by Marriot Málaga Palacio. "Té quatre milions d'euros de resultats; la gent és feliç, tenim gent que no es vol ni jubilar", va celebrar.

Més ocupació, menys sou

En aquest sentit, l'empresari va apuntar que actualment hi ha més ocupació que el 2011, però es paga menys que llavors per culpa de la reforma laboral. "Si aquest país no xuta és perquè els empresaris no generen llocs de treball", va assegurar. Si ell formés part de l'Administració "seria molt més exigent amb els hotels" que encara es regeixen per una normativa "de l'època de Fraga".

Català també va tenir unes paraules sobre la precarietat dels inicis al mercat laboral. Va justificar que el fet que el 30 per cent dels votants de Podemos siguin universitaris és a causa que "són antisistema perquè no troben una sortida". Va lamentar que els joves tinguin "un frau mental acollonant" després d'acabar la carrera "i estar tres anys enviant currículums per fer pràctiques per 600 euros".