Quan Josep González va renovar el seu càrrec com a president de la patronal Pimec el 19 de juny del 2018, ja va avisar que aquest seria el seu últim mandat. Ja feia temps, de fet, que sonaven alguns noms com a possibles successors de González, però rellevar un càrrec ocupat per la mateixa persona durant més de 23 anys és complicat. Ara, però, tot apunta cap a l'actual secretari general de la institució, Antoni Cañete, a qui el mateix González ha triat perquè sigui el seu successor. "Crec que és la persona més indicada, portem dotze anys treballant junts. Tothom hi està d'acord", ha assegurat en una roda de premsa sobre els resultats de Pimec.  

El mateix Cañete ha celebrat la decisió a través d'un tuit després de les filtracions d'aquests dies: "Un honor i una responsabilitat que els òrgans de govern i de gestió de Pimec m'hagin proclamat com un candidat per a la presidència de Pimec", assevera. 

Aquest matí la institució ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària en la qual s'hauria ratificat la qüestió. Alhora, la patronal proposa als seus associats canviar els estatuts per modificar diverses clàusules, entre les quals afegir que el president pugui cobrar un sou. 

L'home de confiança 

Cañete és, de fa temps, l'home de confiança del president de Pimec. "És la persona més adequada, més formada i no en tinc cap dubte. L'Assemblea hi ha estat d'acord amb unanimitat". Cañete també és una de les cares més visibles de la patronal juntament amb la del president, i exerceix diversos càrrecs de responsabilitat al món empresarial. De fet, és vicepresident quart de la Plataforma Pimes i president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. "Estic molt agraït per la decisió que s'ha pres", ha asseverat Cañete. 

Amb tot, l'actual mandat de González no s'acaba fins el juny de 2022, i segons el que ha explicat avui, "no tinc intenció que s'acabi abans". Així doncs, Cañete no prendria el relleu fins aleshores, això sí, si no hi ha un altre candidat. Cañete és el proposat pel president actual i seria estrany que algun altre membre de Pimec s'alcés per ser competència, però en aquest cas s'haurien de celebrar eleccions, cosa que fa dècades que no passa a Pimec.