És la quarta aposta per Barcelona que Amazon fa en menys d'un any. Després que el febrer anunciés que el centre logístic del Prat del Llobregat començarà a funcionar el proper 4 d'octubre, avui la companyia ha anunciat una nova inversió a Catalunya.

Es tracta d'un centre de suport a les pimes que operen a través del seu marketplace i que contractarà 500 persones en els propers tres anys, sobretot tècnics, multilingües i treballadors amb experiència internacional. De moment, estan entrevistant aquells que seran els seus 100 primers treballadors. 

Aquest servei tindrà per objectiu vendre els seus productes a tot tipus d'empreses a través de la seva plataforma. Actualment té tres centres com aquests repartits pel món: a Irlanda, Alemanya i Sudàfrica, i l'objectiu és implantar aquest servei a Espanya, França i Itàlia. Després de plantejar-se instal·lar-se a París, Milà o Roma, finalment van optar per venir a la capital catalana.

Aprofitar les oportunitats

El vicepresident d'Amazon Marketplace a Europa, François Saugier, ha reconegut que cada vegada hi ha més empreses del Sud d'Europa que estan "aprenent ràpidament a aprofitar les oportunitats que els brinda el comerç electrònic per créixer internacionalment".

"Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la seva grandària, i el nostre nou 'Seller Support Hub' a Barcelona posarà a la seva disposició la formació i assistència necessàries perquè completin amb èxit el seu salt a l'economia digital", ha explicat.

D'aquesta manera, el 'hub' d'Espanya es convertirà en el cinquè centre amb el qual compta Amazon a Europa, al costat dels quals ja té a Irlanda, Alemanya, República Txeca i Sud-àfrica.

Continuar invertint

Per la seva banda, el vicepresident i director general d'Amazon.es i Amazon.it, François Nuyts, ha reconegut que Barcelona és la "seu ideal" per a aquest nou 'hub' a Europa. "Es tracta d'una ciutat que compta amb la combinació d'una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de pimes, emprenedors i start-ups especialment dinàmic i innovador", ha destacat.

Nuyts ha confirmat que la multinacional nord-americana manté la seva aposta per invertir a Espanya, on ha trobat professionals "amb molt de talent". "Al llarg dels últims cinc anys hem creat més de 1.000 ocupacions fixes a Espanya. Aquí, hem trobat professionals amb molt de talent i és per això que seguirem invertint i contractant intensament a Espanya", ha subratllat.

Amazon ha recordat que aquestes eines han permès a milers d'emprenedors espanyols impulsar les seves vendes i expandir els seus negocis a l'estranger, com mostra que el 2016 les vendes internacionals de les pimes espanyoles que venen en la plataforma van superar els 200 milions d'euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat