És la quarta aposta per Barcelona que Amazon fa en menys d'un any. Després que el febrer anunciés que el centre logístic del Prat del Llobregat començarà a funcionar el proper 4 d'octubre, avui la companyia ha anunciat una nova inversió a Catalunya.

Es tracta d'un centre de suport a les pimes que operen a través del seu marketplace i que contractarà 500 persones en els propers tres anys, sobretot tècnics, multilingües i treballadors amb experiència internacional. De moment, estan entrevistant aquells que seran els seus 100 primers treballadors. 

Aquest servei tindrà per objectiu vendre els seus productes a tot tipus d'empreses a través de la seva plataforma. Actualment té tres centres com aquests repartits pel món: a Irlanda, Alemanya i Sudàfrica, i l'objectiu és implantar aquest servei a Espanya, França i Itàlia. Després de plantejar-se instal·lar-se a París, Milà o Roma, finalment van optar per venir a la capital catalana.

Aprofitar les oportunitats

El vicepresident d'Amazon Marketplace a Europa, François Saugier, ha reconegut que cada vegada hi ha més empreses del Sud d'Europa que estan "aprenent ràpidament a aprofitar les oportunitats que els brinda el comerç electrònic per créixer internacionalment".

"Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la seva grandària, i el nostre nou 'Seller Support Hub' a Barcelona posarà a la seva disposició la formació i assistència necessàries perquè completin amb èxit el seu salt a l'economia digital", ha explicat.

D'aquesta manera, el 'hub' d'Espanya es convertirà en el cinquè centre amb el qual compta Amazon a Europa, al costat dels quals ja té a Irlanda, Alemanya, República Txeca i Sud-àfrica.

Continuar invertint

Per la seva banda, el vicepresident i director general d'Amazon.es i Amazon.it, François Nuyts, ha reconegut que Barcelona és la "seu ideal" per a aquest nou 'hub' a Europa. "Es tracta d'una ciutat que compta amb la combinació d'una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de pimes, emprenedors i start-ups especialment dinàmic i innovador", ha destacat.

Nuyts ha confirmat que la multinacional nord-americana manté la seva aposta per invertir a Espanya, on ha trobat professionals "amb molt de talent". "Al llarg dels últims cinc anys hem creat més de 1.000 ocupacions fixes a Espanya. Aquí, hem trobat professionals amb molt de talent i és per això que seguirem invertint i contractant intensament a Espanya", ha subratllat.

Amazon ha recordat que aquestes eines han permès a milers d'emprenedors espanyols impulsar les seves vendes i expandir els seus negocis a l'estranger, com mostra que el 2016 les vendes internacionals de les pimes espanyoles que venen en la plataforma van superar els 200 milions d'euros.