El gegant Amazon ha anunciat l'adquisició Whole Foods per 42 dòlars per acció, el que suposa valorar la cadena de supermercats per 13.700 milions de dòlars, incloent el deute. És a dir, al voltant de 12.260 milions d'euros. A través d'un comunicat, el fundador i conseller delegat d'Amazon, Jeff Bezos, ha explicat que, "a milions de persones els encanta els supermercats Whole Foods perquè ofereixen els millors aliments naturals i orgànics, i fan que sigui divertit menjar sa".

Així mateix, ha indicat que Whole Foods "porta gairebé quatre dècades satisfent, delectant i nodrint els seus clients", amb "una feina increïble". Aquesta operació, "representa una oportunitat per maximitzar el valor dels accionistes de Whole Foods, alhora que amplia la missió i aporta la més alta qualitat, experiència, conveniència i innovació als clients dels supermercats de la cadena," ha assegurat el cofundador de Whole Foods, John Mackey.

Segons es desprèn dels acords i tal i com s'ha deixat constància a la carta enviada als seus consumidors, Whole Foods continuarà operant als seus establiments sota la mateixa marca i comptarà també amb els mateixos proveïdors i socis amb qui fins ara ha vingut treballant. A més de continuar lliurant "la millor qualitat i deliciosos productes naturals i orgànics".

El tancament de l'operació d'adquisició encara està subjecta a l'aprovació per part dels accionistes de Whole Foods així com dels reguladors del mercat. Està previst que la compra es tanqui durant el segon semestre de 2017