Amazon ha signat avui la compra dels terrenys del Prat on aixecarà el que serà el seu segon centre logístic a Espanya, unes instal·lacions que començaran a operar a la tardor del 2017 i que permetran la creació de 1.500 llocs de treball en tres anys.

La nova infraestructura, les obres de construcció començaran la setmana que ve, tindrà una superfície de més de 60.000 metres quadrats (uns 8 camps de futbol) i se sumarà al centre que el gegant del comerç electrònic ja té a San Fernando de Henares (Madrid) i que va obrir el 2012, segons ha informat avui la companyia.

Per poder atendre el creixement de la demanda, la multinacional treballa en l'actualitat a ampliar el seu centre madrileny, des dels 32.000 a 77.000 metres quadrats, cosa que li permetrà crear mil llocs de treball més.

"Els últims tres anys hem creat més de 500 ocupacions fixes al nostre centre logístic de Madrid (...). Els anys vinents, s'incorporaran al nostre fantàstic equip fins a 1.500 nous treballadors en el nou centre logístic de Barcelona", ha afirmat el director general d'Operacions d'Amazon Spain Fulfillment, Fred Pattje.

L'executiu ha destacat que la inversió al Prat beneficiarà tant els usuaris d'Amazon com l'economia local, generant nous llocs de treball i oferint a les pimes i petits comerços locals la possibilitat d'accedir fàcilment a milions de clients de tot Europa "a través d'una de les xarxes logístiques més modernes del món".

Actius territorials

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que l'elecció de la localització del centre logístic no és casual, perquè la regió disposa d'"actius territorials preparats", segons ha indicat Amazon en un comunicat.

De la seva banda, l'alcalde de la localitat barcelonina, Lluís Tejedor, ha subratllat que l'operació és un bon exemple de com la col·laboració entre administracions públiques fa possible projectes que generen activitat econòmica.

El centre logístic de Barcelona formarà part de la xarxa logística europea d'Amazon, integrada per 29 centres a set països. Al costat del centre de San Fernando, li permetrà satisfer la demanda actual i futura dels seus clients, no només a Espanya, sinó en tot Europa.

Està previst que el nou centre logístic entri en funcionament a la tardor de 2017 amb una plantilla inicial del voltant de 500 treballadors.

Perfils diversos

Amazon contractarà treballadors de perfils molt diversos, des de directors d'operacions, enginyers, personal de recursos humans i informàtics fins a professionals que s'encarregaran de preparar les comandes per als clients al centre logístic del Prat de Llobregat, pròxim a l'aeroport de Barcelona.

El fet que la ciutat estigui a prop d'emplaçaments clau al sud d'Europa, així com l'accés a un excel·lent capital humà, han estat els motius fonamentals perquè Amazon decidís la nova ubicació, segons la mateixa font.

El mes de gener passat, Amazon va signar una opció de compra sobre uns terrenys de l'Institut català del Sòl (Incasòl) al polígon Mas Blau II del Prat, que sumen 150.000 metres quadrats i pels quals va oferir uns 30 milions d'euros. Les dues parts tenien fins al juny per executar l'esmentada opció.

A més d'invertir en logística, Amazon ha instal·lat a Madrid un centre de desenvolupament de software que dóna servei a les cinc plataformes de comerç electrònic que té actives a Europa -el Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i Espanya- i un centre tecnològic que dóna suport aAmazon Bussines, la seva plataforma d'ecommerce entre empreses. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat