El comitè assessor tècnic del principal índex espanyol, l'Ibex-35, ha acordat donar entrada a Almirall en lloc de Mediaset Espanya Comunicació a partir del pròxim 22 de juny, segons ha informat en un avís aquest dijous. L'ajust de l'índex es durà a terme al tancament de la sessió del 19 de juny. 

Almirall (ALM) cotitzarà amb un coeficient aplicable del 80% i el nombre d'accions a l'efecte de calcular l'índex serà de 139.643.856 d'accions. Almirall serà la segona empresa catalana i amb seu a Catalunya a l'Ibex, després de Grifols. Fins fa tres anys n'hi havia fins a set, però el trasllat de seus fora de Catalunya va fer abaixar el nombre. 

Així mateix, el comitè ha mantingut sense canvis els valors que modifiquen el seu coeficient per canvis en el capital captiu. La ponderació individual dels valors serà ajustada per complir el límit del 20%. Per la seva banda, la resta d'índexs 'Ibex 35 bancs', 'Íbex-35 Construcció' i 'Íbex-35 Energia' es manté sense canvis i la ponderació individual dels valors serà ajustada per complir el límit del 40%. La propera reunió de seguiment del comitè assessor tècnic tindrà lloc el 10 de setembre de 2020.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat