Airbnb ha llançat a Barcelona una plataforma, denominada Trips, que ofereix als visitants la possibilitat de reservar experiències amb residents locals, descobrir recomanacions fetes pels barcelonins o bé unir-se a trobades amb altres viatgers i residents de la zona.

Amb aquesta iniciativa, Airbnb permetrà els visitants, a més de reservar allotjament en domicilis de particulars, experimentar la ciutat d'una altra manera i submergir-se en les comunitats locals, segons aquesta plataforma.

Segons la companyia, aquesta opció pot contribuir a "diversificar el turisme, allunyant-lo del centre, i permetre que les persones locals puguin beneficiar-se de l'arribada de visitants a la ciutat, amb la qual podran compartir les seves passions i habilitats i obtenir diners extres."

Conèixer i descobrir

Així mateix, creu que aquesta plataforma pot ajudar els mateixos barcelonins a descobrir noves activitats i a conèixer gent nova a la ciutat. Dins de l'opció Experiències, Airbnb permetrà, per exemple, descobrir la comunitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) de Barcelona en companyia d'un membre actiu d'aquesta.

Pel que fa a la denominada Llocs, inclourà recomanacions sobre llocs autèntics de la ciutat, mentre que l'epígraf Trobades permetrà socialitzar-se amb altres viatgers i amb persones de la zona. L'oferta d'experiències ha arrencat amb una vintena d'ofertes disponibles, però està previst que se n'ampliï unes 60 en les pròximes setmana. Segons Airbnb, tant particulars com guies turístics o agències de viatges són alguns dels oferents d'experiències.

Una ruta a cavall a La Segarra feta per un guia especialitzat en història i art, una classe de ioga a càrrec de la model Verónica Blume, seguida d'un "brunch" a Poble Sec, o bé un repàs de la història de Barcelona a través dels seus grafitis són algunes de les ofertes incloses en aquesta nova plataforma.