Aigües de Barcelona ha registrat rècords en visites tècniques, posicionant-se com a "referent mundial en el sector de l'aigua". Fins a 6.207 persones de 25 nacionalitats diferents van visitar en el darrer any les principals instal·lacions d’Aigües de Barcelona, com el centre de control operatiu, el laboratori, la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí i les plantes depuradores. 

En total, apunten que s'han registrat 552 grups de visites d'alt nivell tècnic, comercial i institucional, i vuitanta d'aquestes van ser internacionals, en representació de 24 països, fet que certifica "l'interès per conèixer la complexitat de la gestió del cicle integral l'aigua en un clima mediterrani com el de Barcelona".

Referent tecnològic

Un dels aspectes més destacats pels visitants és "l’alt desenvolupament tecnològic de la companyia, amb instal·lacions com el centre de control o el laboratori", segons apunta l'empresa. El centre de control operatiu destaca per haver-se avançat a la demanda tecnològica i és pioner en el desenvolupament de sistemes d’informatització de la xarxa i les solucions digitals. Fins a 4.500 quilòmetres de canonades són monitoritzades contínuament i controlades les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any.

"Una meticulosa previsió de la demanda de cada zona, realitzada gràcies a càlculs matemàtics, permet anticipar-se a les necessitats i que mai falti aigua quan algú obre una aixeta", asseguren. A més, els visitants també valoren molt positivament el laboratori de la companyia, que atresora una forta projecció internacional per la seva participació en cimeres i conferències arreu del món.