La gestora aeroportuària Aena ha augmentat el seu benefici un 9,4% entre gener i setembre, fins a 1.114,2 milions d'euros, segons els resultats de la companya recollits a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'operador aeroportuari espanyol ha registrat uns ingressos de 3.448,8 milions, un 6,1% més que el mateix període de l'any anterior, sobretot per l'augment dels afers comercials (+8,8%) i aeronàutics (+4,2%).

Aena ha tancat el tercer trimestre amb un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 2.136,7 milions d'euros, un 5,1% més. En els nou primers mesos de l'any, la companyia ha gestionat 213,9 milions de passatgers, un 4,8% més que el mateix període de l'exercici anterior. En concret, 40,7 milions s'han concentrat a l'aeroport de Barcelona - El Prat, incrementant el nombre de passatgers en un 5,2%.

Les despeses de personal també han augmentat durant aquest període, un 7,8%, fins als 24,2 milions d'euros, "com resultat de la revisió salarial prevista, la incorporació addicional d'altes i l'efecte que es produeix per la reversió en maig de 2018 de l'import addicional lligat a la productivitat aprovisionada el desembre del 2017", segons ha comunicat l'empresa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat