El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana (CCC), Xavier Tudela, han signat un acord de col·laboració en el qual expressen la voluntat que l’àmbit de l’economia i empresa s’incorpori en les activitats de la Capital de la Cultura Catalana, atesa la seva importància en el desenvolupament de la societat.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

És per aquest motiu que l’interès de la CCC en incorporar aspectes tan "transversals i fonamentals en una societat" com l’economia i l’empresa en el marc de les seves accions ha motivat la col·laboració activa per part de la Cecot. “Sempre hem dit que l’empresa és la cèl·lula mare de l’economia i que des de l’associacionisme empresarial que promovem des de la Cecot, entenem que la generació d’activitat i riquesa de les empreses hauria de millorar l’entorn i la societat on es desenvolupa”, ha afirmat Abad durant la signatura.

L’Organització Capital de la Cultura Catalana designa anualment una ciutat com a referent cultural català, a més de fer campanyes de promoció cultural arreu del territori.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat