Abertis ha acordat amb l'Argentina noves inversions per un valor de 250 milions de dòlars (aproximadament 223 milions d'euros) a la xarxa viària del Grup Concessionari de l'Oest (GCO), que és la seva filial argentina a canvi d'allargar la duració de la concessió. La multinacional catalana ha detallat a la CNMV que el nou pla d'inversió es vol finançar completament amb els ingressos futurs de la concessió gràcies a l'extensió del contracte fins a finals del 2030 (ara s'acaba el 2018).

De moment, Abertis ja ha fet el primer pas amb un acord amb la Direcció Nacional de Vialitat, dependent del Ministeri de Transport argentí, però l'operació requereix encara d'altres aprovacions legals i governamentals. De fet, la multinacional dirigida per Francisco Reynés ja ha arribat a acords similars d'inversió a canvi de l'ampliació del termini de la concessió en la majoria de països on opera, com França, Itàlia, el Brasil, Xile i Puerto Rico.

Operacions 2017

Segons la companyia presidida per Salvador Alemany, durant el primer trimestre del 2017 el grup Abertis ha acordat operacions de creixement per un import total d'uns 3.300 milions, en què destaca la compra de participacions a la francesa Sanef fins arribar al 100% (més de 2.200 milions), el creixement a la italiana A4 Holding fins al 90% (215 milions), la compra de dues autopistes a l'Índia per valor de 130 milions d'euros o l'adquisició de la Rodovía dos Calçados al Brasil (per prop de 420 milions). 

A l'Argentina, Abertis té el 48,6% de participació del Grup Concessionari de l'Oest (CGO), l'entitat responsable de la construcció, manteniment i explotació de l'accés oest a la ciutat de Buenos Aires. Amb 56 quilòmetres de longitud, es tracta d'un dels corredors viaris més importants d'Argentina amb una mitjana diària de 78.744 vehicles el 2016. El negoci d'Abertis a l'Argentina va aportar-li 189 milions d'euros en ingressos i 56 milions d'euros d'Ebitda el passat 2016.