L’edició del MWC 2018 obrirà les portes demà 26 de febrer amb moltes novetats, però també hi trobarem a faltar la presentació d’alguns productes esperats i, fins i tot, algunes companyies. 

1. El P20 de Huawei

Els més fanàtics de la líder xinesa Huawei no podran tocar encara l’esperat P20, el model més nou i d’smartphone que la companyia presentarà finalment el 27 de març a París. El motiu? Els rumors diuen que és per evitar ser eclipsats pel nou model que presentarà Samsung -que acostuma a ser el rei de la festa-, el Galaxy S9. 

De fet, és un model molt esperat, sobretot el P20 Plus, ja que és la versió de característiques més avançades de la nova gamma dels P20 -la successora de la gamma P10-. Comptarà amb una bateria de 4.000 miliampers hora i el mode always on (sempre encès) per a la pantalla.

Tot i les grans expectatives que ha creat la xinesa per aquest model, encara no l’ensenyaran al MWC 2018. De totes maneres, Huawei ens portarà sorpreses: en diverses plataformes s’ha filtrat que es presentarà la Huawei Mediapad M5, una tablet de gamma alta amb llapis tàctil. Tot apunta que l’empresa seguirà amb la seva aposta per gadgets wearables, com rellotges intel·ligents, i s’espera que doni més detalls sobre el desenvolupament de la seva plataforma digital a Europa.  

2. L’aclamat G7 de LG

Enguany LG no presentarà el que havia de ser la gran revelació en telefonia mòbil d’aquesta edició, el G7. De fet, no se sap ni si aquest serà el seu nom, però el sector el considerava com un dels millors candidats del MWC 2018. 

Sembla a ser que LG ha decidit refer el model des del principi, i no serà a temps de presentar-lo aquesta setmana al Mobile. De fet, probablement el G7 no veurà la llum fins al mes d’abril. 

De totes maneres LG no es presenta amb les mans buides. Ja ha anunciat que portarà una renovació de l’LG V30, centrat en la intel·ligència artificial. A més també portarà dos dispositius nous, el LG K8 i el LG K10

 

3. Philips prefereix Frankfurt

La filial especialitzada en il·luminació de l’holandesa Philips, Philips Lighting no participarà en aquesta edició del Mobile. L’any passat sí que hi va ser present, presentant solucions al pavelló dedicat a l’Internet de les Coses (IoT) i la il·luminació connectada. 

A mitjans de març, però, Frankfurt celebra una el congrés Light + Building 2018, dedicat específicament al sector de la il·luminació, cosa que resulta més atractiu que el MWC per Philips Lighting. 

 

4. Apple, la falta permanent

Apple, com és tradicional, no tindrà un expositor a la fira. La gran de la tecnologia prefereix presentar els seus nous iPhones i altres gadgets a la seva manera, i ho acostuma a fer el mes de setembre

De totes maneres, encara que no tingui expositor, no és del tot cert que Apple no estigui present a un dels congressos tecnològics més importants a nivell mundial. La gent d’Apple hi serà, com cada any, per assistir a reunions amb altres grans empresaris i tancar contractes. El MWC no deixa de ser una cita tecnològica, no només per ensenyar les novetats, sinó també per preparar-ne.