El govern espanyol alliberarà els peatges de les autopistes amb una concessió de 50 anys que acabi entre aquest exercici i 2021, això és el que ha assegurat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en una entrevista a El País. La decisió afecta directament a l'AP-7 entre Alacant i Tarragona, la concessió de la qual acaba el 31 de desembre de 2019, l'AP-4 entre Sevilla i Cadis, amb el mateix termini, i l'AP-1 entre Burgos i Armiñón, que venç el 30 de novembre d'aquest 2018.

La decisió del titular de Foment també afecta a dos trams més d'autopistes catalanes: l'AP-7 entre Tarragona i La Jonquera i entre Montmeló i El Papiol. Ara bé, aquests dos trams expiren el 31 d'agost de 2021, per tant i la decisió de treure els peatges ja passaria a ser del govern que hi hagi en la propera legislatura. 

L'alliberament de peatges era una de les demandes dels grups polítics al Congrés PDeCAT i ERC i del valencià Compromís; tots tres van donar suport a la moció de censura del nou president Pedro Sánchez.

L'anterior executiu del govern de la Generalitat ja va anunciar que les autopistes C-32 del Maresme i C-33 del Valles, ambdues gestionades per Abertis, serien gratuïtes a partir del 2021.