Les organitzacions empresarials catalanes preparen un gran acte reivindicatiu per manifestar el rebuig als aldarulls dels darrers dies i reclamar a les administracions mesures per a la recuperació econòmica. Està previst per al pròxim dijous 4 de març i comptarà amb la participació de les patronals catalanes Foment del Treball i Pimec, així com altres entitats representatives del món empresarial, com el Cercle d'Economia o la Unió de Federacions Esportives (UFEC). L'objectiu de l'acte, amb el lema provisional 'Ja n'hi ha prou. Centrem-nos en la recuperació', és que hi participen el màxim nombre d'entitats i gremis de tots els sectors.

Segons avança El Periódico, s'han afegit a l'acte el RACC, l'Asociación Española de Directivos (AED), Femcat, el Col·legi d'Advocats de Barcelona i més de 150 organitzacions empresarials, professionals, socials i culturals. També s'espera la presència d'empresaris representatius. Així doncs, està previst que assisteixin a l'acte unes 500 persones. El lloc escollit és l’Estació del Nord de Barcelona, que té capacitat per a unes 2.000 persones.

La policia "defensa els drets i les llibertats"

Els promotors de la protesta volen emplaçar al Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona a mantenir la "legitimitat democràtica i autoritat", i també volen exigir que garanteixin l'ordre públic i l'exercici dels drets i llibertats de tothom. 

A part d'aquestes exigències al Govern, els organitzadors volen deixar clar el seu suport als Mossos d'Esquadra i als cossos de seguretat a Catalunya i exigiran que no es posin en dubte les actuacions policials en resposta a la violència i als actes vandàlics, ja que la policia és "una institució democràtica que defensa els drets i les llibertats".

Fa una setmana, diverses associacions empresarials de Catalunya van dir "prou" als aldarulls i les destrosses i van reclamar al Govern i a l'Ajuntament de Barcelona que abandonessin la seva actitud "irresponsable", condemnessin la violència i explicitessin el seu suport als Mossos d'Esquadra. Es va emetre un comunicat conjunt de les patronals molt contundent contra les formacions polítiques en què es destacava que aquestes "neguen el seu suport i els mitjans personals i materials als Mossos d’Esquadra".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat