L'empresariat català, cansat dels incidents de les últimes setmanes, ha decidit organitzar el pròxim quatre de març un acte per manifestar el seu esgotament i rebuig als actes vandàlics que s'han donat a Catalunya en les últimes setmanes arran de les manifestacions per demanar la llibertat de Pablo Hasél. Durant l'acte, els organitzadors exigiran al Govern i a l'Ajuntament de Barcelona prioritzar les mesures de recuperació i defensa dels sectors econòmics, segons ha informat El Periódico.

L'acte, sota el lema "Ja n'hi ha prou. Centrem-nos en la recuperació", té per objectiu que hi participin el màxim d'entitats possibles, com per exemple Foment del Treball, el Cercle d'Economia, els gremis de tots els sectors fins a les organitzacions socials i culturals. De moment, no ha transcendit ni l'hora ni el lloc on es farà aquesta protesta.

Els promotors de la protesta volen emplaçar al Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona a mantenir la "legitimitat democràtica i autoritat", al mateix temps també volen exigir que garanteixin l'ordre públic i l'exercici dels drets i llibertats de tothom. 

A part d'aquestes exigències al Govern, els organitzadors volen deixar clar el seu suport als Mossos d'Esquadra i als cossos de seguretat a Catalunya i exigiran que no es posin en dubte les actuacions policials en resposta a la violència i als actes vandàlics, ja que la policia és "una institució democràtica que defensa els drets i les llibertats".

Govern estable

A més, també reclamaran que es constitueixi un Govern "estable" que se centri a resoldre les dificultats socials, econòmiques i laborals sorgides arran de la pandèmia. A més també reclamen, tant al futur executiu com a l'actual, que defensi una economia productiva, l’ocupació i l’estat del benestar i que situï la recuperació econòmica i la cohesió social com a prioritats.  És per això que troben necessari promoure un pacte on participin totes les forces polítiques i els sectors econòmics i socials.

També destaquen la fortalesa de la participació publicoprivada i que un dels seus objectius, un cop es constitueixi el Parlament, és recuperar "la millor Barcelona", dins de la qual hi ha el ser motor econòmic, la cohesió social o la tolerància.