Aquest 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, és també un dels vuit festius que la Generalitat marca com a opcionals d'obertura, de manera que els comerços que ho desitgin podran aixecar la persiana. L'any passat, el 12 d'octubre va caure en divendres i també va formar part del calendari de festius d'obertura. Enguany, ja sigui per voluntat empresarial o pel "res a celebrar", la gran majoria de comerços a Barcelona estaran oberts aquest dissabte. Centres comercials, supermercats i el petit comerç aprofita la festivitat per fer negoci. 

Tot i que no existeix una llista tancada dels comerços que obriran, ja que "respon a decisions personals", des de Barcelona Comerç, l'entitat que agrupa els eixos comercials de Barcelona, assegura que "les botigues dels carrers principals sí que obriran, i la gran majoria dels que conformen els eixos grans i populars". L'entitat estima que dels 23 eixos que s'agrupen dins de Barcelona Comerç, de mitjana el 40% dels comerços aixecaran la persiana. Al Raval obriran gairebé tots els establiments, a l'eix de Creu Coberta un 60%, a Sant Antoni i Sant Andreu un 40% i al Poblenou "també hi haurà molts comerços oberts, sobretot en horari de matí". D'altra banda, els eixos més perifèrics, com poden ser Sant Gervasi o Sarrià, no s'espera un gran quòrum d'obertures. 

Pel que fa als mercats municipals, des de la regidoria de Comerç i Mercats asseguren que La Boqueria sí que obrirà, però la resta en un principi no, o com a molt alguns dels seus comerços que no venen producte fresc. 

Centres comercials i supermercats

Pel que fa als principals centres comercials de la ciutat, com El Corte Inglés, L'Illa Diagonal o El Triangle, obriran tots els seus centres en horari normal. Altres centres, tot i no ser tan cèntrics com Glòries, Gran Via 2, Diagonal Mar, Arenas també comptaran amb totes les seves botigues obertes. L'únic centre comercial a Barcelona que tancarà el 12 d'octubre és La Maquinista

Altres grans centres, com IKEA, també obrirà tots els seus establiments de Catalunya, en horari de 10 a 21h. De fet, IKEA obrirà tots els seus centres de l'Estat, exceptuant el de Valladolid,el de Zaragoza i el de Barakaldo. Els grans supermercats, com Mercadona, Carrefour, Lidl o Alcampo tampoc no faran festa, tot i que alguns dels seus establiments estaran oberts només en horari de matí. Per últim, no és d'estranyar la obertura dels establiments de Bonpreu i Esclat, que ja ha obert altres anys pel 12 d'octubre i que s'ha mostrat diverses vegades a favor de l'independentisme. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat