El grup valencià Zoo ha anunciat aquest diumenge que s'acomiada dels escenaris després de 10 anys de trajectòria. Ho ha fet a través de les xarxes socials, on ha difós un vídeo de comiat amb un clar missatge: "Adéu". La decisió no és cap sorpresa per als seguidors del conjunt de Gandia, que ja havia anticipat el juny de 2023 la seva retirada. "El 2024 pararem a descansar", van afirmar. Ara, es confirma que aquest 2024 serà l'últim any que es podrà gaudir d'èxits com Estiu, Vull, Ventiladors o Tobogan en directe, amb la que serà la darrera gira de Zoo.

Aquests darrers dies el grup ja havia deixat les primeres pistes que aviat anunciarien la retirada. Durant el Festivern, el festival de música que se celebra al País Valencià cada Cap d'Any, van pintar a terra el missatge 'He sigut feliç', acompanyat del típic monet de Zoo, que també és el protagonista del vídeo de comiat del grup. Així, la banda anticipava que la seva etapa musical podia acabar. Començat ja el 2024, han confirmat que serà així, després d'una exitosa carrera als Països Catalans, que des del 2014 els ha portat a recórrer escenaris de l'Estat, però també d'arreu del món.

La gira de comiat de Zoo

Abans de marxar, però, Zoo farà una gira de comiat, que començarà el març, amb concerts arreu de l'Estat, en la qual faran parada a Barcelona, en el marc del festival Telecogresca. També passarà per la sala La Riviera de Madrid, Garaje Beat Club de Música, els festivals Iruña Rock (Pamplona), Viñarock (Villarrobledo), Sensenom Festival (Mallorca), A Candeloira (Lugo), Primavera Trompetera (Jerez de la Frontera), Zeid Fest (Bilbao), Alterna Festival (El Bonillo).  El grup valencià s'acomiadarà definitivament dels escenaris "a casa", amb un darrer espectacle a Gandia, al Pirata Beach Festival. De moment, tenen programats un total d'onze concerts.

El grup, format per Toni Sánchez (Panxo), Arnau Giménez, Marcos Úbeda, Hèctor Galan, Natxo Císcar i Toni Fort (Pollet), es va constituir l'any 2014, moment en el qual van publicar la seva primera cançó, Estiu, el seu primer gran èxit. Aquest tema, de seguida, va arrasar a les xarxes socials, i amb el pas del temps s'ha convertit en un himne als Països Catalans, situant Zoo com un grup referent de la música en valencià. Si bé el grup valencià diu adeu després de deu anys, deixarà per a la història tres grans àlbums d'estudi, un EP i dos discos en directe, que certifiquen una extraordinària carrera.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!