Zoo ha publicat aquest dimecres a dos quarts de nou de la nit un nou tema titulat Epíleg després d'anunciar la retirada dels escenaris. El líder del grup valencià, Toni Sánchez (Panxo), havia avançat la novetat a les xarxes socials ahir al matí, on també revelava que els integrants del grup estan "remogudets" per "tot el carinyo d'estos dies", per bé que "tranquils i agraïts". Alhora, Panxo ha indicat que les entrades per als dos concerts de Múrcia han "volat" en dos dies, que gairebé ha passat el mateix amb les dues dates de Madrid i que les de Barcelona van "a tope". Pel que fa a la cançó, el conjunt valencià resumeix a ritme de rap els deu anys de trajectòria del grup.

Parant en el seu punt àlgid

Tres dies després d'anunciar el comiat del grup, la banda acaba de publicar Epíleg. Al videoclip del nou tema, el mateix personatge que protagonitzava el vídeo en què el grup anunciava l'aturada, un mico, recorre aquesta vegada tota la trajectòria de la banda fins a l'adeu d'aquest 2024. Al vídeo, el mico comparteix vivències amb els sis membres de Zoo, formant part de l'inici, desenvolupament I final d'aquesta banda de Gandia que va néixer l'any 2014. Ara, deu anys després d'aquell Estiu que va suposar el debut de la banda, Zoo es prepara per a una última gira de deu concerts que acabarà a la ciutat on tot va començar, Gandia, en el Pirata Beach Festival. Sales com La Riviera de Madrid (amb dues dates i una d'elles ja esgotada) o Garaje Beat Club de Múrcia (dues dates ja esgotades) i festivals com el Telecogresca (Barcelona), Primavera Trompetera (Jerez de la Frontera), Iruña Rock, ZeidFest (Bilbao), A Candeloria (Lugo), Viñarock, Sensenom Festival (Mallorca), Alterna Festival (El Bonillo) albergaran els nou concerts que conformen la gira d'aquest any amb el punt final a Gandia.

Quan vam acabar el tercer disc fa tres anys, sabíem que el cercle artístic s’estava acabant. Sabíem que, si continuàvem amb el projecte, podíem entrar en una fase de relaxació i no ens abellia permetre això en una trajectòria tan bonica

En l'única entrevista que el grup ha concedit aquesta setmana amb el mitjà valencià À Punt, Panxo assegura que paren en el punt àlgid i amb la sensació que un nou disc els faria entrar en ralentí: “Quan vam acabar el tercer disc fa tres anys, sabíem que el cercle artístic s’estava acabant. Sabíem que, si continuàvem amb el projecte, podíem entrar en una fase de relaxació i no ens abellia permetre això en una trajectòria tan bonica i que en deu anys ha crescut d’una manera tan honesta i brillant per a nosaltres i per a la gent”, ha explicat.  És la resposta a tants "per què" i "ara què" que el sobrevolen aquests dies. “Férem tres discos en una línia molt similar i continuista, i amb Llepolies sentíem que havíem culminat aquest procés artístic. Hi havia tres opcions: fer una cosa pitjor, fer un gir que possiblement la gent no hauria entés o parar-lo, i vam decidir fer açò últim”, ha afegit.