El jazz i el swing més improvisats han visitat els Jardins de Cap Roig a Calella de Palafrugell, de la mà d'una de les figures més representatives d'aquests gèneres, el músic i cineasta nord-americà Woody Allen. L'artista ha comptat amb la complicitat del director de la New Orleans Jazz Band, Eddy Davis, l'únic dels membres de la banda que podia intuir quin seria el repertori.

Allen ha ofert un recital de dues hores acompanyat del seu inseparable clarinet. Un concert on el públic que assistia esperava trobar-se el que el músic ha ofert, el so més clàssic de Nova Orleans que fa més de 35 anys, que porta als escenaris d'arreu i que per primera vegada arribava al cor de la Costa Brava.

woody Allen ACN 3

Una posada en escena simple, Allen assegut al costat dels components de la banda i un micròfon de veu, gairebé testimonial. I és que el músic s'ha aixecat en comptades vegades per dirigir-se a un públic que, això sí, l'ha aplaudit al final de cada tema.

Com calia esperar, Allen ha portat una de les característiques més habituals del jazz i el swing a l'extrem. Cap concessió als sis músics que l'acompanyaven dalt de l'escenari en relació al repertori. L'artista nord-americà s'ha limitat a informar el director de la banda, Eddy Davis, de la peça que s'interpretaria. Resultat: un concert improvisat que encara fa més impressionant la capacitat dels músics.

woody Allen ACN 2

El de Woody Allen ha estat un dels concerts més esperats de Cap Roig, tant per al públic que ha omplert les 2.000 localitats, com per al director del festival, Juli Guiu. "Fa temps que li anàvem al darrere i al final hem pogut ajustar les dates".

En general, però, les localitats s'estan venent amb rapidesa. De fet, en onze dels 26 concerts programats pel festival ja s'han exhaurit. Un dels que ha aixecat més expectació i el primer per al qual es van exhaurir les entrades és el de la cantautora nord-americana Norah Jones, que visitarà Cap Roig el 29 de juliol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat