West Side Story és un dels mites del cinema musical. I el 18 i 19 de juliol es podrà veure en pantalla gegant, a l'Auditori, amb la banda sonora interpretada en directe per l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), dirigida per Ernst van Tiel. Amb aquesta projecció l'Auditori vol retre homenatge al compositor Leonard Bernstein, en el centenari del seu naixement. Les entrades més econòmiques ja estan exhaurides, però n'hi ha encara algunes de disponibles des dels 21 €. Es poden adquirir mitjançant la web de l'Auditori. Al gener ja es va projectar West Side Story, i es van vendre totes les entrades per a les tres sessions. 

Els amors entre Maria i Tony i els enfrontaments entre els sharks i els jets es tradueixen en el mosaic de ritmes i colors que va fer d’aquesta pel·lícula la millor de l’any 1961. West Side Story és la quarta pel·lícula més oscaritzada de la història: va rebre 10 estatuetes, inclosa la de millor pel·lícula i la de millor música. I si parlem específicament de musicals cinematogràfics és, de llarg, el musical més premiat de tots els temps. La instrumentació per a la pel·lícula requereix ben bé el triple de músics que la original per al teatre, fet que va contribuir a incrementar-ne l’espectacularitat i a convertir en immortals cançons com MariaTonight o America. Jerome Robbins, el coreògraf i director, va arribar a estrenar més de 30 espectacles a Broadway, però amb West Side Story va entrar definitivament a la història daurada del gènere.

unnamed (2)

West Side Story és el preludi de la nova temporada OBCPOPS, que inclou propostes simfòniques com la música de cinema i musicals i comptarà amb figures estelars, com el pianista de jazz Brad Mehldau. La primera cita després de l'estiu serà els dies 11, 12 i 13 d'octubre amb Parc Juràssic del director Steven Spielberg i la música de l'incombustible John Williams.