L'escriptor Víctor Móra, novel·lista i guionista d'El Capitán Trueno, ha mort als 85 anys. Víctor Móra i Pujadas (Barcelona 1931) havia publicat des de 1960 contes, novel·les i còmics, traduïts a diversos idiomes. De formació autodidacta Mora va ser contractat de ben jove per l'editorial Bruguera com a redactor i traductor, on va crear El Capitán Trueno, amb dibuixos de Miguel Ambrosio Zaragoza, Ambrós, el seu personatge més conegut, juntament amb altres com El Jabato, Dani Futuro, El Corsario de Hierro, El Sheriff King, Taramis i Felina, entre d'altres.

La seva primera novel·la, Els plàtans de Barcelona, no va superar la censura i es va publicar primer a París en francès el 1966 i fins al 1972 no es publicaria en català. Amb aquesta obra s'inicia una trilogia que completen París flash-back (1978) i El tramvia blau (1985). Altres obres seves són El cafè dels homes tristos i La pluja morta.

Al llarg de la seva trajectòria va merèixer molts reconeixements, com el Premi Víctor Català, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el Memorial Jaume Fuster, l'Ordre de les Arts i les Lletres de França (Cavaller) i el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, i era soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Militant del PSUC, va ser empresonat el 1957 i es va haver d'exiliar a França entre 1963 i 1968. De fet, aquest va ser el seu segon exili, perquè de petit, i a causa de la Guerra Civil, també es va exiliar a França fins el 1941.