620 quilòmetres plens de valls i paratges de postal. Així és el laberint de la Val d’Aran. Racons per descobrir tinguis l’edat que tinguis. Els més petits gaudiran amb el verd dels prats i l’aigua freda dels rius. Els adolescents es sorprendran que no necessitin cap filtre en les seves fotografies. Els joves hi trobaran un lloc per fer escapades de cap de setmana amb els amics. Les parelles podran posar-se el xandall que els van regalar per Nadal. Els que necessiten un dia de massatges relaxants podran gaudir de les termes, i aquells que sempre tenen un raconet per provar la gastronomia autòctona degustaran els productes que la Val d’Aran ofereix. I per a aquests últims, comencem!

L’entorn natural ha marcat la gastronomia de la Val d’Aran. Quan més d’un 30% del seu territori se situa per sobre dels 2.000 metres, vol dir que calor a l’hivern no n’hi passes i és per això que l’olla aranesa, per exemple, és un dels plats més populars. Es tracta d'una sopa feta a força de patates, fideus, verdures, carn de porc, de vedella, de pollastre i de gallina, pilota i botifarra negra. I us pensàveu que l’escudella de la teva sogra portava totes les calories del món!

Us recomanem, doncs, la visita a la Tossineria Casasnovas de Vielha. Des del 1967 elaboren patés, llonganisses i botifarres de forma artesanal i seguint la tradició de les valls.

Autor fotografia: Monty

El paté és l’embotit més típic de la Val d’Aran. S’elabora amb el fetge del porc, carn magra i la sotabarba. Tot això triturat, especiat amb sal, pebre, all i julivert i cuit al bany maria. No us podeu perdre el paté de fetge de porc, amb prunes i orellanes o amb ceps!

Autor fotografia: Monty

Podeu consultar tota la informació aquí

La vostra passió són els formatges? Heu de visitar la formatgeria més alta dels Pirineus de Catalunya, Formatges Tarrau. A Bagergue, un poble de 68 habitants, els germans Tarrau gestionen el negoci des del 2006 seguint la recepta tradicional aranesa.

Autor fotografia: Formatgeria Tarrau

Si ja és hora de dinar, podeu degustar l’essència del seu formatge en diferents varietats de cuina al Restaurant Casa Rosa, regentat per la mateixa família.

Podeu trobar tota la informació aquí

 

Sabíeu que la puresa de les aigües que provenen del desglaç i l’entorn natural de la Val d’Aran permet la cria d’esturions al riu Garona?

Autor fotografia: Caviar Nacarii

Us recomanem la visita guiada a Caviar Nacarii per conèixer en primera persona tots els secrets del caviar i la carn d’esturió. Durant una hora descobrireu la seva història, orígens, totes les etapes del cicle de l’esturió, així com el procés d’elaboració del caviar.

Autor fotografia: Caviar Nacarii

I per acabar la visita, un tast de caviar acompanyat d’una copa de cava!

Podeu trobar tota la informació i reservar la visita aquí

 

Les vacances d’agost sembla que no arribin mai? Tenim una activitat per a tots aquells que necessiteu desconnectar, relaxar-vos i gaudir de la tranquil·litat que ofereix la Val d’Aran. Us proposem un tractament cosmètic amb caviar a les Termes Baronia de Les.  

Autor fotografia: Nano Cañas 

Aquest centre termal es basa en l’aigua sulfurosa que emergeix dels voltants de les termes a més de 30º de temperatura.

Autor fotografia: Nano Cañas 

I després podreu provar els productes cosmètics fets a base de caviar Nacarii.

A què espereu? Trobareu tota la informació aquí.

 

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme