En quatre sessions, en els Universos Literaris, el CaixaFòrum Barcelona explorarà les experiències personals de quatre escriptors i artistes: Màrius Serra, Espido Freire, David Trueba i Roger Mas. A través d'aquestes trobades, el públic podrà saber què els inspira i com van ser els seus moments iniciàtics. Els amants de la literatura tindran l'ocasió de posar preguntes als seus mites. El cicle és coordinat per l'escriptor Martí Sales. Les entrades són a 5 €, amb possibilitats de descomptes, i es poden adquirir per internet a la pàgina del CaixaFòrum.

L'home dels mots encreuats i la dona del Planeta

Màrius Serra estrenarà el cicle el 22 de gener, a les 19h, amb la sessió La literatura en joc, en la que tractarà de defensar la vessant lúdica de la lectura i l'escriptura. Aquest polifacètic autor explicarà què és allò que l'enamora de la literatura i es deixarà anar als seus habituals jocs lingüístics. El 19 de febrer, a les 19h, serà el torn d'Espido Freire, amb D'on vinc. La guanyadora del premi Planeta amb Melocotones helados Primer Amor explicarà perquè es va inclinar per l'escriptura i revelarà quina relació té la seva escriptura amb la seva vida.

David Trueba. Foto Ernesto Valverde

David Trueba / Foto: Ernesto Valverde.

Un cineasta que escriu i el cantautor més poètic

El 20 de març, a les 19h, el cineasta David Trueba, que ha publicat cinc novel·les (entre les quals Saber perder i Tierra de Campos desvelarà quin paper ocupen el cinema i l'escriptura en la seva vida. Els assistents podran assabentar-se'n de com passa les influències d'un gènere a l'altre i de com es decanta per un o per l'altre. Anuncia que fins i tot confessarà els seus plaers prohibits. Tancarà el cicle, el 9 d'abril a les 19h, el cantautor Roger Mas, qui a més a més de composar cançons, és l'autor del llibre El dolor de la bellesa. Roger Mas parlarà de cançons, histories i reflexions que obren les portes a la vida.

Roger mas Sergi Alcazar 04

Roger Mas / Foto: Sergi Alcàzar

Foto de portada: Màrius Serra / Foto: Sergi Alcàzar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat