La Torre Eiffel torna a obrir avui les portes després de tres mesos i mig, les va tancar el passat 13 de març. El monument, que rep més de sis milions de visites anuals, mai havia estat tancat tant de temps des de la Segona Guerra Mundial. Malgrat tot, encara passaran setmanes fins que s'arribi a la normalitat absoluta. 

De moment, només es pot pujar al primer i segon pis per les escales. No hi ha grans cues en la seva estrena. Després, a partir de l’1 de juliol, els ascensors tornaran a funcionar, però només al segon pis. Haurem d’esperar fins a mitjans de juliol, si la situació de salut continua millorant, abans d’arribar al cim. A més, els equips de neteja es reforçaran i hauran de desinfectar els espais cada dues hores.

Totes aquestes mesures estan destinades a restablir la confiança dels visitants, ja que el tancament del lloc ha registrat unes pèrdues de fins a 27 milions d’euros. El retorn de clients nacionals i internacionals suposa un repte financer per al monument, que va acollir l'any passat 6.172.000 visitants. L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha confirmat la notícia: "Els museus i monuments de París obren gradualment, també la Torre d'Eiffel és accessible al públic".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat