Del dijous 7 al diumenge 10, la part baixa de La Rambla tornarà a ser la seu de la gran trobada gastronòmica popular barcelonina amb la 5ª edició del Tast a la Rambla. Es tracta d'un gran festival gastronòmic en què hi participen 54 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat. L'any passat, 600.000 persones van passar per aquest esdeveniment. S'espera que enguany el públic, com a mínim, es mantingui, en una festa cada cop més popular, perquè facilita l'accés de tots els ciutadans a la millor cuina a un preu assequible. La trobada, patrocinada per Estrella Damm i altres espònsors, també oferirà uns espectaculars tallers gratuïts, a l'Arts Santa Mònica.

tast a la rambla peix

5 zones

L'edició d'enguany del Tast a la Rambla s'ha organitzat al voltant de 5 àrees, amb productes diferents: Cuina d'autor, Cuina tradicional, Tapes i Platillos, Asian Street Foot i, per acabar, l'Illa Pastisseria. En aquests espais hi haurà alguns dels grans xefs de la ciutat: Òscar Manresa, de Casa Leopoldo; l'equip del Hofman; Ada Parellada, del Semproniana; Nando Jubany, del Pur; Romain Fornell, del Joël's Oyster Bar; Albert Raurich del Dos Palillos... I també alguns dels pastissers més emblemàtics de la ciutat, com Christian Escribà, Takashi Oshiai o Oriol Balaguer.

Tast a la Rambla 2018

Els xefs que participaran al Tast a la Rambla 2018 i l'equip organitzador.

Tastos i concerts

A més a més, el Tast a la Rambla comptarà amb tallers i degustacions a l'Arts Santa Mònica i actuacions musicals cada dia a l'Escenari Estrella Damm. Els tallers, tots ells gratuïts, aniran a càrrec d'alguns dels millors xefs de la ciutat, com Nandu Jubany, Ada Parellada, Albert Raurich, Oriol Balaguer... També hi haurà tastos a càrrec d'empreses destacades com Juvé & Camps (cava), Gouthier (ostres), Cinzano (vermut), Estrella Damm (els secrets de la cervesa), Grup Balfegó (tonyina roja), Monólogo (vi)... Durant tot el dia hi haurà música al carrer, i el diumenge, a més a més, es gaudirà d'activitats relacionades amb la cultura popular asiàtica, com el ball del drac xinès.

tast a la rambla calamars

No tenim por

El Tast a la Rambla se celebrarà menys d'un any després dels atemptats jihadistas d'agost, i no ha volgut oblidar aquest fet, sinó que ha volgut reivindicar el civisme de la ciutat front als atacs; els treballadors del Tast portaran un davantal amb el eslògan: "No tenim por". Fermí Villar, president d'Amics de les Rambles, entitat promotora de l'esdeveniment, ha destacat que amb aquest esdeveniment La Rambla s'ha convertit en un punt de reunió anual dels barcelonins, ajudant a recuperar aquest espai, sovint monopolitzat pel turisme. El Tast a la Rambla vol contribuir a recuperar el costum de ramblejar dels barcelonins. En la presentació de l'acte a la premsa s'ha destacat que l'any passat es van fer més de 100.000 consumicions, en un esdeveniment en què hi treballen més de 300 persones.