Molta gent continua, fins avui, caient en mans de les sectes. I Ariadna Herrero, una autora que fins ara havia obtingut diversos premis de teatre i de contes, usa aquest tema com a argument central de Seràs un dels nostres, la seva primera novel·la negra, que ara li publica Llibres del Delicte.

Tristos motius

Ariadna Herrero (Granollers, 1981) parteix de la base que els problemes previs són allò que afavoreix una addició. i els seus personatges són individus torturats pels problemes familiars, per la solitud, pels desenganys... Un univers de perdedors, de desesperats, d'incompresos que volen canviar les seves vides i no saben com... Individus que busquen desesperadament una esperança que sembla no existir enlloc. Carn de canó preparada per caure en les sectes més destructives. Però hi ha molta gent desafortunada a les nostres societats, i no manca la gent disposada a caure en les mans de qui li prometi un món millor. Un univers que retrata, sense pretensions, Seràs un dels nostres.

El mal

Ariadna Herrero no té una visió gaire optimista de la societat. No creu en futurs perfectes ni en promeses d'harmonia còsmica. Els personatges de Seràs un dels nostres, en la seva recerca del cel, cauran en les urpes de l'horror més absolut. Però molts d'ells acceptaran amb placidesa el retall de la seva llibertat. Per a ells la renúncia a la seva personalitat i la submissió completa a un poder despòtic serà extraordinàriament senzilla. Herrero, amb aquesta novel·la, explora un dels fenòmens més tèrbols que continua existint a les nostres societats, i que possiblement existeix perquè també tenim racons terriblement tèrbols a les nostres ànimes.