Catalunya té una diversitat paisatgística envejable. Des d'alta muntanya a platges de sorra fina, fins a volcans i salts d'aigua. En aquest cas, us presentem una excursió per un dels paisatges més singulars del territori, el delta de l'Ebre. En concret, una ruta de senderisme fins al far del Fangar. 

14326038359 b697dec28d b

De la platja de la Marquesa al far del Fangar 

El punt de partida del recorregut és la platja de la Marquesa, una zona d'un alt interès paisatgístic i natural, amb dunes mòbils de sorra fina i daurada que es troben entre les més ben conservades del Delta. Si arribeu fins aquest punt en cotxe, el podreu deixar al llarg dels camins d'accés a la platja i als amplis espais oberts que s'estenen al costat.

Recomanacions per a la ruta

La ruta sencera recorre gairebé 9 km de platja que es poden fer en dues hores caminant. La durada total, però, dependrà de si voleu aturar-vos algun moment a banyar-vos o a descansar en aquest espectacular paisatge. 

peter mode iWXH3foZU30 unsplash

En començar la ruta recordeu que aquesta platja no disposa de serveis i no està vigilada, per tant, haureu de portar tot allò que necessiteu des d'un inici. 

La zona del Fangar és una important zona de nidificació protegida (de l'1 d'abril al 15 d'agost). Durant el recorregut veureu que en paral·lel a la platja hi ha un filat que impedeix accedir a aquesta zona. Cal ser molt respectuosos amb l'entorn, ja que hi habiten ocells i animals petits.

 

Amb el suport de:

logos gene