2,90 € per sessió. És el preu de les entrades del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que  celebrarà la seva tercera edició entre el 22 i el 30 d'abril, als cinemes Verdi de Gràcia. El Festival programarà un total de 59 pel·lícules a les diferents seccions. S'hi podran veure les últimes obres dels germans Coen, d'Agnès Varda, de Jonah Hill, de Ralph Fiennes i de Mark Cousins. Entre els convidats hi figuraran Mike Leigh, Rupert Everett, Jeremy Irons, Agustí Villaronga, Manuel Huerga, Remi Bezançon, Alexis Michalik i Agustina Macri. La programació sencera es pot consultar a la pàgina web del festival, on també es poden comprar les entrades.

unnamed (6)

Inauguració i cloenda

La inauguració del BCN FILM FEST anirà a càrrec de la cinta Litus, del català Dani de la Orden, que presentarà un any més el seu nou treball al públic del festival. Litus és una comèdia dramàtica amb un repartiment d'autèntic luxe protagonitzada per Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Adrián Lastra, Álex García, Miquel Fernández  i Marta Nieto. La balada de Buster Scrugghs, la particular i aclamada aproximació a l’univers del western dels germans Coen, es podrà veure per primer cop en cinema al nostre país a la sessió de cloenda.

BCN Film Fest Gràcia Verdi

Oscar Wilde a la gran pantalla

El britànic Mike Leigh, guanyador del Premi a Millor Director al Festival de Cannes per Secrets i Mentides i responsable de pel·lícules com El secreto de Vera Drake o Mr. Turner, visitarà el BCN FILM FEST per presentar La tragedia de Peterloouna reconstrucció de la violenta repressió policial viscuda a Manchester el 19 d’agost de 1819. També viatjarà a Barcelona el protagonista de La boda del meu millor amic, Rupert Everett, que debuta com a director amb La importancia de llamarse Oscar Wilde, un biopic en què també interpreta l’escriptor Oscar Wilde al final de la seva vida a França.

BCN Film Fest

Villaronga es vesteix de llarg

Agustí Villaronga visitarà el BCN FILM FEST amb el seu nou treball, Nacido rey, una superproducció històrica rodada entre l’Aràbia Saudita i el Regne Unit. També estaran a Barcelona 5 directors per presentar la seva opera prima: Agustina Macri, que debuta com a directora amb Soledad, la vida d’una icona del moviment anarquista italià; el jove dramaturg Alexis Michalik amb Cartas a Roxane, que recrea la gestació i escriptura de Cyrano de Bergerac; Salvador Simó, que presentarà la pel·lícula d’animació Buñuel en el laberinto de loas tortugas, sobre el rodatge de la mítica pel·lícula de Luis Buñuel, Las Hurdes, tierra sin pan; Laura Jou, que adapta a La vida sense la Sara Amat la coneguda novel·la de Pep Puig; i Víctor Cabaco, que juntament amb l’actriu Ruth Díaz presentarà Vitoria 3 de marzo, una producció sobre els fets històrics de la massacre del 3 de març de 1976 a Vitòria, que van inspirar la cançó de Lluís Llach Campanades a mort.  La secció oficial la completen: El bailarín (Ralph Fiennes), El emperador de París (Jean-François Richet), El secreto de las abejas (Annabel Jankel), Hotel Mumbai (Anthony Maras), La mirada de Orson Welles (Mark Cousins), Viento de libertad (Michael Herbig), Une intime conviction (Antoine Raimbault), Sir (Rohena Gera), Brecht (Heinrich Breloer) i Rojo (Benjamín Naishat).

BCN Film Fest cartell

Humor i art

Dins la secció “Cinema amb Gràcia”, el BCN FILM FEST oferirà una selecció de comèdies. Pel que fa a la secció “Art al Cinema”, Jeremy Irons visitarà el BCN FILM FEST per presentar el documental Pintores y reyes del Prado, en què el britànic condueix un viatge espectacular per la història a través de les obres d’art del Museu del Prado. Dins la secció “Zona Oberta” també visitaran el festival Manuel Huerga, que presentarà el seu documental Barcelona, la Rosa de Foc. Com a novetat d’enguany, el festival programarà una retrospectiva de 12 títols de cinema italià contemporani dirigits per dones. La secció d’Imprescindibles, que cada any recupera clàssics de la història del setè art per a la pantalla gran, abordarà l’obra i figura de dos dels pioners més importants i innovadors del cinema nord-americà, Buster Keaton i Charles Chaplin.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat