Només té 29 anys, però ja és una de les escriptores més conegudes d'arreu del món. L'any 2017, la irlandesa Sally Rooney va publicar Conversaciones entre amigos, la seva primera novel·la, un èxit distribuït a 12 països amb el que es va endur el beneplàcit de la crítica. El que vindria pocs mesos després, però, no s'ho esperava ni la mateixa autora. Gent normal (Periscopi / Literatura Random House), el seu segon llibre, es va convertir en supervendes i, a la vegada, en un fenomen de masses, la Gran Novel·la Millennial. Tant, que l'any passat va ser adaptat en sèrie per la BBC Three i Hulu .

Ara, Rooney torna per estrenar Beautiful world, where are you (Món bonic, on ets), una novel·la que, segons ha anunciat el seu editor, Faber, es publicarà en anglès el pròxim 7 de setembre. I no per poc sorprenent deixa de ser engrescador: el leitmotiv de l'obra, tal com passa a Gent normal, és l'amor. 

El nou llibre de Sally explica la història d'Alice i Eileen, dues amigues amb trajectòries diferents que s'enamoraran d'en Félix i en Simon respectivament. Les dues noies s'escriuen per correu electrònic i parlen sobre l'art, l'amistat, el món que els envolta i les relacions amoroses de les seves vides. "Diuen que es volen tornar a veure aviat, però què passarà quan ho facin?", resa la descripció de Faber.

Segons el seu editor, Alex Bowler, es tracta d'un llibre "d’amistat i sexe, art, fe, poder i amor que et condueix a la vida interior d'uns personatges amb ments brillants i dolor al cor". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat