Plaers culpables i... alguns d'inconfessables. D'això anava el concert —o Desconcert, com el van batejar— d'iCat, celebrat aquest dimarts a la nit a la sala Apolo de Barcelona. S'hi van reunir tretze grups i músics catalans i van interpretar les cançons que més vergonya els feia cantar.

La sorpresa de la nit, però, va ser el gust musical de president del Parlament, Roger Torrent, que va ser convidat en absència del vicepresident Oriol Junqueras, que va ser qui va protagonitzar un dels parlaments de benvinguda al concert de l'any passat, quan iCat encara no havia tornat a l'FM.

Junqueras desconcert icat 2017 acn

Oriol Junqueras, Santi Vila i Saül Gordillo al Desconcert d'iCat de l'any passat / Foto: ACN

Precisament per això, Torrent no va poder estar-se de recordar Junqueras i, sobretot, d'aplaudir la feina que va fer perquè iCat tornés a l'FM. "El vicepresident, però, no pot ser aquí per celebrar-ho", es va lamentar el president de la Cambra catalana, al mateix temps que, corejat per crits de llibertat i molts aplaudiments, insistia en el fet que "avui el vicepresident Junqueras no pot ser aquí injustament i, per tant, ho hem de recordar perquè no ho podem normalitzar de cap manera".

Dit això, va aplaudir la feina d'aquesta emissora musical i la va definir com "un instrument fantàstic perquè ens ajuda a explorar musicalment el món". Torrent ja va confessar al principi que, "almenys jo l'utilitzo així —em serveix per saber què es fa a casa nostra i què es fa fora musicalment— i això ens serveix per cultivar-nos [...] i és imprescindible per a un país. Un país que es vulgui culte, que es vulgui una República avançada, necessita instruments com l'iCat per fer-nos tots plegats una mica més cultes musicalment" i, a més, va afegir, "també és una plataforma per a tota la indústria musical del país".

Aquest era el seu discurs de benvinguda, que va voler tancar amb una frase del filòsof Friedrich Wilhelm Nietzsche: "La vida sense música seria un error". Però, quan ja donava per acabat el seu parlament, va caure la pregunta del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo: el públic havia de conèixer "el plaer culpable de Roger Torrent".

El president del Parlament, doncs, no va tenir altra sortida que confessar que li agrada Explota mi corazón de Raffaela Carrá, però, això sí, davant la pregunta sobre si "l'heu ballada en la penombra", va contestar amb molta diplomàcia que això "forma part dels plaers inconfessables".

Al Desconcert hi van participar grups com Els Catarres, que van acabar cantant I want it that way, dels Backstreet Boys; Els Amics de les Arts, que van interpretar Killing in the name, de Rage Against The Machine, o Gertrudis, que van sortir a l'escenari amb You can't touch this, d'McHammer.