Robot Dreams continua triomfant allà per on passa. La producció catalana d’Arcadia Motin Pictures, dirigida pel director basc Pablo Berger, s’ha emportat el premi a la millor pel·lícula independent dels premis Annie que concedeix l’Associació Internacional de Pel·lícules Animades, considerats els Oscars de l’animació, un bon auguri amb vistes precisament als Oscars de Hollywood del pròxim 10 de març, on Robot Dreams competirà en la categoria de millor pel·lícula d’animació. Berger pot afegir aquest premi als aconseguits fins ara: el de millor film animat als Premis Europeus de Cinema, el desembre passat; el del Gran Premi Contrechamp al Festival de Cine d’Animació d’Annecy, a més dels Goya i els Gaudí; el Gran Premi de Públic de la Secció Oficial del Festival de Cine de Sitges, i el Premi Especial del Jurat al festival Animation is Film de Los Angeles, als Estats Units. Als Annie, Robot Dreams també competia als premis a millor direcció, millor guió, millor disseny de personatges i millor storyboard.

Berger recull el premi en persona

En una cerimònia celebrada a la Royce Hall de la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles, Berger ha recollit en persona el premi, que ha dedicat a "totes les persones que apareixen als crèdits" a la pel·lícula i a la "vibrant indústria d'animació espanyola". Robot Dreams és la primera pel·lícula d’animació de Pablo Berger i adapta la novel·la gràfica homònima de la nord-americana Sara Varon publicada el 2007. És una història sobre la soledat, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua a partir de les aventures d'un gos solitari, Dog, que es construeix un amic, el Robot, amb qui teixeix una relació molt estreta. Un dia, però, l’ha d’abandonar a contracor en una platja i tornar a afrontar el sentiment de pèrdua i soledat. Amb la Nova York dels anys vuitanta com a teló de fons, tot i que en el llibre no queda clar que la ciutat on es desenvolupa la novel·la sigui la ciutat dels gratacels, el film és mut, però l’animació ha permès Berger fer una pel·lícula amb so, perquè els personatges no tenen diàlegs, però “criden i riuen”, amb una banda sonora signada per Alfonso de Vilallonga, amb una base de jazz i piano, i que té com a fil conductor la cançó September, els Earth, Wind and Fire.

‘Spider-Man, creuant el multivers', arrasa

Pel que fa a la 51 edició dels Annie Awards, el triomf ha estat per a Spider-Man creuant el multivers, que es va emportar els set premis als quals optava (millor pel·lícula, direcció, muntatge, música, disseny de producció, disseny de personatges i efectes animats). Es dona la circumstància que tant aquesta pel·lícula com Robot Dreams es tornaran a trobar a Hollywood per competir en els Oscars del pròxim 10 de març, amb la pel·lícula de Marvel com a gran favorita. L’anterior entrega del superheroi Spider-Man ja va guanyar els premis Annie del 2019.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!