L'escriptor Carlos Ruiz Zafón, mort aquest divendres a la matinada als 55 anys a Los Ángeles a conseqüència d'un càncer, ha acnoseguit amb la seva obra redescobrir la història i els paisatge barceloní i català al món. 

El reconeixament a les xarxes ha estat transversal una vegada sabuda la seva mort: des del sector cultural, social i polític del país s'ha fet un reconeixament a les seves publicacions i al llegat que en deixa com a autor. 

A Zafón van detectar-li càncer fa dos anys. Nascut a Barcelona el 1964, és un dels autors més reconeguts de la literatura actual i les seves novel·les han estat traduïdes a més de cinquanta idiomes. Zafón es va donar a conèixer el 1993 amb El Príncep de la boira que, juntament amb El Palau de la mitjanit i Les llums de setembre, forma la trilogia de la Boira, destinada a un públic juvenil. Cinc anys més tard publica Marina. És el 2001, però, quan es converteix en un dels grans fenòmens literaris contemporanis amb la publicació de L'ombra del vent, la primera novel·la de la saga del Cementiri dels Llibres Oblidats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Mor l’escriptor Carlos Ruiz Zafón
Obituari Mor l’escriptor Carlos Ruiz Zafón Joan Safont Plumed