El xef penedesenc Oriol Llavina ha compartit amb els subscriptors d'ElNacional.cat i a través de Zoom un seminari exclusiu de cuina aquest divendres al matí, en el marc del programa Aula ElNacional. Amb poc més d'una hora, el xef del restaurant El Cigró d'Or ha cuinat un verat amb albergínia fumada i uns canelons de pollastre amb beixamel de foie gras, un dels plats estrella d'aquest icònic restaurant vilafranquí ubicat dalt del Mercat de la Carn de la capital de l'Alt Penedès. 


Com es pot observar en el vídeo, que conté la recepta sencera del plat, en menys de vint minuts i amb la quotidianitat obligatòria d'una videotrucada informal, Llavina n'ha tingut prou per explicar als assistents a la reunió els detalls més importants d'aquesta recepta tradicional i tanmateix singular. Des dels seus inicis, quan El Cigró d'Or encara s'emplaçava a Gelida, la cuina d'Oriol Llavina ha procurat ser una reinterpretació de la cuina tradicional catalana, elaborant "els plats de tota la vida" però aplicant-hi tècniques innovadores i importades, moltes elles, de la cuina contemporània francesa i basca.

1 OriolLlavina©LaFatxenda

Durant el showcooking d'avui, que ha comptat amb la participació d'uns quants membres del Club El Nacional, el jove xef ha anat responent tots els dubtes dels assistents mentre desgranava, pas a pas, tots els detalls d'aquests dos plats d'elaboració senzilla però curosa. Segons Llavina, guanyador del Premi Cuiner 2009 entregat pel Fòrum Gastronòmic, el pal de paller de la seva cuina és el respecte i la sensibilitat pels productes de proximitat i de temporada, motiu pel qual la carta i els menús d'El Cigró d'Or varien constantment depenent de l'època de l'any.

3 ElsCanelonsdelCigród'Or©LaFatxenda

El seminari de cuina ha estat un acte exclusiu més dels diversos previstos pel Club El Nacional durant aquest estrany període de confinament. Dilluns vinent l'escriptor i traductor Pau Vidal oferirà un seminari sobre la ultracorrecció en la llengua catalana, i dimecres la també cuinera Ada Parellada compartirà col·loqui amb els subscriptors del nostre diari parlant de la cuina sostenible en els nostres dies. La resta d'actes previstos pel Club El Nacional es poden consultar aquí.

Fer-se membre del Club és molt senzill

El nostre club de subscriptors és un lloc de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Si voleu ser-ne membres o senzillament ajudar-nos a seguir sent el mitjà digital de referència a Catalunya aportant un donatiu, doncs només heu de clicar aquí i començar a formar part de la nostra família.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat