El club de subscriptors d'El Nacional és el projecte que des d’ElNacional.cat vam engegar el passat octubre de 2019 i amb el qual volem seguir ampliant la nostra comunitat de lectors compromesos amb el país i, sobretot, amb la informació directa i en directe. La crisi pel coronavirus ha obligat a reinventar també els actes, congelant de moment els col·loquis o presentacions presencials degut a l'emergència sanitària. Tanmateix, però, ens hem reinventat per tal de no a aturar les activitats de les quals poden gaudir les persones que ens ajuden econòmicament a fer viable un mitjà de comunicació com ElNacional.cat. Aquests són els actes organitzats per a les properes setmanes.

Dimarts 20 d'octubre, 18.00h

Àgora ElNacional
Presentació de Catalunya contra Castella, amb Joan Esculies
Activitat exclusiva per a subscriptors a través de l'aplicació Zoom

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dilluns 19 enviant un correu a [email protected]

Catalunya Castella

«Voler concedir a totes les províncies [...] la mateixa autonomia [...] i posar-les al mateix nivell que Catalunya, Galícia i el País Basc és un absurd polític que no hauria d’anar més enllà de l’estadi de pura hipòtesi». Aquestes paraules són d'Anton Sieberer i estan escrites l'any 1936 al seu llibre Catalunya contra Castella. Joan Eculies ens apropa de nou el fascinant assaig d'aquest autor austríac que fa gairebé un segle va radiografiar la realitat política catalana que, dissortadament, s'assembla encara tant a l'actual.

Divendres 30 d'octubre, 10.30h

Experiències ElNacional
Visita grupal exclusiva al Museu Nacional d'Art de Catalunya
Visita a l'exposició permanent i a l'exposició d'Oriol Vilapuig sobre les Valls d'Àneu
Activitat gratuïta per a subscriptors i un acompanyant

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dimecres 28 enviant un correu a [email protected]

El nou Deu cristià, que suplanta les divinitats protobasques. Pantocrator de Taull. Font MNAC

El fons d’art romànic del MNAC, dels segles XI-XIII, està integrat per l’excepcional conjunt de pintures murals i un ric fons de pintura sobre taula, el més nombrós i antic d’Europa. També brilla per l’orfebreria, l’escultura en pedra i en fusta, on destaquen els davallaments i les majestats. Els subscriptors d'ElNacional.cat podran gaudir d'una visita guiada per tota l'exposició permanent, a part d'entrar a la videoinstal·lació d'Oriol Vilapuig a les Valls d'Àneu, titulada Son.

Dijous 5 de novembre, 19.30h

Àgora ElNacional
Eleccions americanes 2020: i ara, què?
Col·loqui moderat per Alexander Golovin, analista de 2020.cat

Activitat exclusiva per a subscriptors a través de l'aplicació Zoom

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dimecres 4 enviant un correu a [email protected]

biden trump debat electoral efe

Divendres 6 de novembre, 11.45h

Experiències ElNacional
Casa Llotja de Mar, amb Marc Pons
Visita exclusiva al palau de la Llotja de Mar, 
Activitat gratuïta per a subscriptors.
Acompanyants no subscriptors 5€. 

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dimecres 7 enviant un correu a [email protected]

Salo Llotja Mar

La Casa Llotja de Mar, situada al front marítim en ple centre històric de Barcelona, és un dels monuments més significatius i esplendorosos que representa l'economia i la cultura de la ciutat. Va ser construït durant la segona meitat del segle XIV, el període més brillant del gòtic català. La visita anirà a càrrec de Marc Pons, historiador i articulista d'ElNacional.cat, que desvetllarà tots els secrets que amaguen les parets d'aquest edifici històric.

Dimarts 10 de novembre, 18.00h

Àgora ElNacional
Presentació de Josep Pla i la vitalitat, amb Xavier Febrés
Activitat exclusiva per a subscriptors a través de l'aplicació Zoom

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dilluns 9 enviant un correu a [email protected]

portada josep pla o la vitalitat xavier febres verdu 202009231030

Durant més de seixanta anys —des del 1920, quan se’n va anar a fer de corresponsal a París, fins a la seva mort el 1981—, Josep Pla va mantenir una activitat literària intensíssima, que es va traduir en milers d’articles periodístics i una quantitat ingent de llibres. Un dels fets més destacables d’aquesta activitat és que, en les circumstàncies tan canviants en què es va anar produint, no va deixar d’obtenir sempre un gran èxit de públic, que encara avui manté; també la va acompanyar sempre la polèmica, i encara l’acompanya. La biografia literària de Xavier Febrés —un dels estudiosos de Pla més veterans, més informats i de ploma més amena— ressegueix l’evolució estilística de l’obra planiana, en destaca les virtuts sense amagar-ne les ombres i orienta els lectors cap als seus moments més memorables.

Divendres 20 de novembre, 11.00h

Experiències ElNacional
Ruta guiada exclusiva pel centre històric de Girona, a càrrec de l'Associació Guies de Girona
Visita exclusiva a la Catedral, Banys Àrabs, Sant Pere de Galligants o Sant Feliu.
Subscriptors Premium 3€; subscriptors Basic 6€.
Acompanyants 12€. 

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dimecres 18 enviant un correu a [email protected]

catedral santa maria girona

Ruta completa i guiada pels edificis més emblemàtics de Girona, així com pels seus carrers: passejar pels carrerons del Barri Vell, descobrir-ne les històries i llegendes medievals, visitar la Catedral, els Banys Àrabs, Sant Pere de Galligants o l'església de Sant Feliu. Un passeig profund i complet per una de les ciutats més espectaculars de Catalunya, plena d'història i autenticitat.

Dimarts 24 de novembre, 18.00h

Àgora ElNacional
Presentació de Tirant lo Blanc, amb Màrius Serra
Activitat exclusiva per a subscriptors a través de l'aplicació Zoom

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dilluns 23 enviant un correu a [email protected]

marius serra acn 2

Les aventures de Tirant Lo Blanc, un cavaller que venç en batalles i desafiaments no gràcies a poders sobrenaturals, sinó gràcies a l'enginy i l'estratègia, és per l'escriptor i membre de l'IEC una "novel·la espill", barreja d'Eros, Tànatos i Literatura –a manera del clàssic triumvirat de Sexe, Droga i Rock and Roll– que ens mostra un món en transició entre l'Edat Mitjana i el Renaixement i una profunda reflexió sobre la condició humana. Aquesta nova versió del Tirant lo blanc, que segons Serra vol ser "una invitació a entrar al meravellós món del Tirant", ofereix una quatre propostes d'itinerari pel lector a qui la lectura del text complet li sigui una muntanya. En aquest sentit, Serra proposa un Tirant essencial, que recull un 58% del llibre, un itinerari d'episodis amorosos, que correspon a un 19% de la novel·la, un de centrat en l'acció bèl·lica, que representa el 20% del tot i, finalment, un tast, de 9 capítols dels 497. 

Divendres 4 de desembre, 11.00h

Experiències ElNacional
Ruta per la Tarragona secreta, amb Marc Pons
Visita exclusiva a la Casa Castellarnau i l'Antiga Casa Corderet, amb aperitiu final de carquinyolis i tast de vi de la casa Muller.
Subscriptors Premium 2€; subscriptors Basic 4€.
Acompanyants 10€.  

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dimecres 2 enviant un correu a [email protected]

BO.Façana. Any 1935. Miquel Martí Tost i Miquel Martí López

(Miquel Martí Lopez)

De la mà de Marc Pons, historiador i articulista d'ElNacional.cat, descobrirem els racons històrics del centre de Tarragona i pararem especial atenció a dos indrets molt especials: la Casa Castellarnau, palau del sXVIII que conserva tots els elements decoratius d'aleshores, i l'Antiga Casa Corderet, considerada una de les botigues més antigues d'Europa. Serà aquí on, en acabar la visita, farem un tast de carquinyolis i vi Muller, proveïdor oficial del Pontificat.

Properament...

Experiències ElNacional
La Vinya dels Artistes: un passeig pel celler Mas Blanch i Jové
Visita exclusiva al celler, passejada per la Vinya dels Artistes i tast guiat de 4 vins
Activitat gratuïta per a subscriptors i un acompanyant

Els membres d'El Nacional poden apuntar-se abans del dimecres 21 enviant un correu a [email protected]

Mas Blanch i Jove Brossa GSR

La Vinya dels Artistes, a la Pobla de Cèrvoles, és la joia de la corona del celler Mas Blanch i Jové, un dels més reconeguts de la DO Costers del Segre. Aquest espai ple d'art entre vinyes contrasta amb l'activitat vitivinícola d'aquest petit racó de Les Garrigues. A part del passeig per la Vinya dels Artistes, els subscriptors d'ElNacional.cat gaudiran d'un tast guiat de vins i una visita exclusiva al celler.

Fer-se membre del Club és molt senzill

El nostre club de subscriptors és un lloc de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Si voleu ser-ne membres o senzillament ajudar-nos a seguir sent el mitjà digital de referència a Catalunya aportant un donatiu, doncs, només heu de clicar aquí i començar a formar part de la nostra família.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat