Fa 10 anys moria en Llullu, el fill de Màrius Serra, que havia nascut amb paràlisi cerebral i que va donar peu al més emotiu dels llibres de l'escriptor:  Quiet (Empúries Editorial)El Llullu va morir nou mesos després de la publicació del llibre, però el Teatre Almería ha decidit programar de nou l'obra teatral que va sorgir-ne, Qui ets? i que és tota una reflexió sobre els "quiets", com els anomena Màrius Serra (en referència a aquells que mai no podran córrer). Un espectacle dirigit per Joan Arqué, que es podrà veure del 24 de setembre al 13 d'octubre. Les entrades ja es poden comprar per internet.

quiet Màrius Serra qui ets

Serra pretén amb aquesta obra sensibilitzar sobre els problemes dels nens "quiets". Però Qui ets? és, sobretot, un cant a la vida, que pretén alhora, fer riure i emocionar.La història parteix del somni del pare d'un nen malalt de veure'l, algun dia, córrer com els altres nens. Però  reconstrueix el trajecte vital que suposa la convivència amb un nen amb aquests problemes. Qui ets? no es planteja com un drama, sinó com "un espectacle ple de llum". Aquest muntatge de petit format està interpretat per Òscar Muñoz, Judit Farrés i Roger Julià, i en ell la música hi juga un paper clau.

QUIETS CristinaClaramunt36

Màrius Serra explica que quan passejava amb el seu fill tothom els mirava, i podien expressar por, joia, inquietud o fins i tot fàstic. Qui ets? és una pregunta que interpela directament a l'espectador i a la seva mirada sobre l'altre. De fet, Serra va començar a escriure aquesta obra com a resposta a l'enrabiada amb la mestressa d'una trattoria de Gènova que no va acceptar la presència d'en Llullu. Ara bé, Serra no va voler escriure una obra biogràfica: el protagonista de Qui ets? podria ser qualsevol persona amb discapacitat. I qui el contempla, qualsevol de nosaltres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat