El popular manga de One Piece, a la venda per primera vegada en català. Serà aquest dimecres 26 d'abril quan les aventures del pirata Monkey D. Luffy i els seus companys arribaran en llengua catalana a les botigues, després de gairebé 30 anys. I és que la història va començar a publicar-se al Japó l'any 1997, tot fent el salt a la televisió l'any 1999 — quan Planeta Cómic va començar a editar la sèrie en castellà. Ara, l'editorial publicarà One Piece en català, en una edició 3 en 1 (que també inclou el castellà). Recordem que a ElNacional.cat comptem amb el Retrovisor Pop, la secció audiovisual fast-food que revisa la cultura que hem consumit els mil·lennistes en els anys 90' i 00'.

✝️🤖 Ni Rosalía ni tu podeu veure Neon Genesis Evangelion en català

El director editorial de Planeta Cómic, David Hernando, ha reconegut que "el llançament, començant des del seu primer volum, ha estat l'excusa perfecta per llançar-se a publicar l'obra en català". "Hi ha un públic que ha nascut veient aquestes sèries en català i volem traslladar aquesta opció als seguidors", ha afegit. La cosa és que el manga surt a la venda per primera vegada en llengua catalana, però l'anime ja fa anys que s'emet en català a Catalunya: des del 2006, havent-se emès gairebé el doble de capítols de la sèrie que a la resta de l'Estat.

Manga One Piece catala / Planeta Cómic
Portada del primer número de One Piece en català / Planeta Cómic

'One Piece': el manga més venut de la història

One Piece és un manga d'Eiichiro Oda, que es va començar a publicar a la revista Shūkan Shōnen Jump l'any 1997. En aquests 26 anys, s'ha convertit en el manga més venut de la història — amb més de 500 milions de còpies. La saga ja va pels 105 volums i encara continua oberta, amb més de mil capítols (i els que queden). El 1999 va fer el salt a la televisió, de la mà de Toei Animation. No va ser fins a l'any 2006 que es va començar a emetre en català a Catalunya, amb més de 500 episodis emesos fins avui. El nou SX3 continuarà amb aquesta tasca.

La història de One Piece s'ubica en el moment àlgid de la gran era dels pirates, quan el Monkey D. Luffy vol esdevenir el rei dels pirates i aconseguir el tresor llegendari anomenat One Piece (encara desconegut). Per fer-ho, comptarà amb amics com l'espadatxí Roronoa Zoro, la navegant Nami, el cuiner Vinsmoke Sanji, el metge Tony Tony Chopper o el tirador God Usopp. Ah, i amb el poder que adquireix després de menjar-se una fruita del diable: és un home de goma sense l'habilitat de nedar. Sigui com sigui, una història clàssica del manga que ara ja està disponible en català.