El poeta Manel Ollé (Barcelona, 1962) és el guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2021, amb el llibre de poemes Un grapat de pedres d’aigua.

En aquesta edició de l'històric guardó s’han presentat 109 originals, d'entre els quals, els mantenidors Antoni Clapés FlaquéMaria Josep Escrivà VidalMireia Calafell ObiolEster Andorrà Culubret Xènia Dyakonova han seleccionat el poemari d'Ollé, que es publicarà a la col·lecció "alabatre" de LaBreu Edicions, per primera vegada.

Manel Ollé és professor d'estudis xinesos a la UPF i d'escriptura literària a l'Escola Bloom, escriu crítica literària a L'Avenç i La Lectura, i ha publicat els llibres de poesia De bandera Liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014). També ha estat responsable de l'antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007), i d'assajos sobre història xinesa, com La Xina que arriba (Eumo, 2010). Com a traductor, ha versionat en català L’obra mestra desconeguda d’Honoré de Balzac (Quaderns Crema, 1997), El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004), Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001) i Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012).