Cada cop queden menys dies perquè arribi la gran festa mundial del cinema. Els Oscars 2023 ja estan començant a vestir-se de gala per celebrar la 95a edició al Dolby Theater de Los Angeles i descobrir quines pel·lícules seran les guanyadores de la nit més esperada de la indústria cinematogràfica. Serà Todo a la vez en todas partes la gran favorita? Serà Tár o Almas en pena de Inisherin? Enguany hi ha un munt de produccions que competiran per creuar l'arc de triomf cinèfil i consolidar-se com les produccions més ben valorades de l'any, però també (i sobretot) per emocionar el públic i explicar històries amb les quals els espectadors puguin empatitzar. Relats fantàstics amb efectes visuals espectaculars, històries reals, biografies o sàtires sobre aquelles coses de la vida que intentem gestionar: i és que la missió dels Premis Oscar també és explicar diferents realitats per divertir, reflexionar i conscienciar. I per això t'ajudem a esbrinar quina és la pel·lícula dels Oscars 2023 que has de veure segons la teva personalitat.

🟠 Oscars 2023: data, nominats, presentador i tots els detalls de la gala de Hollywood
 

🟠 Nominats Oscars 2023: tota la llista de nominacions als premis de l'Acadèmia
 

avatar el sentido del agua

Fes el test per saber quina pel·lícula dels Oscars 2023 has de veure

Una de les curiositats dels Oscars 2023 és que totes les pel·lícules que hi competeixen són diferents i parlen des de perspectives variades interpel·lant tota mena de maneres de ser i fer. N'hi ha que es desenvolupen amb l'humor com a principal eina i altres que continuen apostant per les històries universals per parlar del món que ens rodeja. L'amor com a sentiment transversal a tot, la culpa que es percep a The Whale, la superioritat moral de l'ésser humà a Avatar: el sentido del agua o l'art i la música com a somatització dels problemes en pel·lícules com Elvis o Blonde són algunes de les emocions que es poden respirar davant de la pantalla.

🟠 Pel·lícules nominades als Oscars 2023: quines parteixen com a favorites?
 

Està clar que el gènere és un dels condicionants principals a l'hora de triar una pel·lícula, depenent de si som més de thriller, de comèdia, de drama o de ciència-ficció. També, per descomptat, depèn dels gustos i de la personalitat de cadascú. Perquè algunes produccions poden ser més adequades depenent del moment vital o del tarannà de cada persona. Vols saber quina és la pel·lícula ideal per tu? T'agradaria descobrir si ets més d'Elvis o de Tár? Fes el test d'ElNacional.cat i surt de dubtes!