El coronavirus suposarà una "patacada tremenda" pel sector audiovisual català. Així de contundent i directa va ser ahir Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, en unes declaracions a l'ACN. Segons Passola, quantificar ara el cost de la crisi és incert, ja que encara no es coneix la durada del confinament, però tanmateix va manifestar que el govern espanyol haurà de posar sobre la taula ajudes econòmiques que permetin restablir la salut d'un sector, l'audiovisual, que sortirà "molt afectat" d'aquesta crisi.

EL NACIONAL premis Gaudí alfombra vermalla Isona Passola   Carles Palacio

Quan tot s'atura

"Si estem confinats tres mesos, els rodatges de l'estiu s'hauran d'ajornar un any". Que les sales de cinemes hagin tancat és només la punta de llança d'un sector en el qual els rodatges, que també s'han cancel·lat, patiran una demora temporal que obligarà a ajornar-ho tot uns quants mesos; en relació amb els rodatges, Passola va assegurar que de les 35 produccions televisives en marxa abans de la crisi, només dos o tres havien començat el rodatge, que evidentment han hagut d'aturar.


Cancel·lacions com el Festival de Màlaga, del qual el cinema català en tornava any rere any amb diverses produccions premiades, han fet molt mal al sector de casa nostra. Excepte guionistes i muntadors, que són els únics que aquests dies poden treballar amb relativa normalitat confinats a casa, per a la presidenta de l'Acadèmia la situació de la resta del sector és dramàtica i, com tots, espera que es pugui restablir aviat la normalitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat